Hidden Photo

 • Eerste releasedatum 12 maart 2011
 • Platformen Nintendo DS
 • Gameliner score

Review: Hidden Photo - Nintendo DS

De DSi werd beschreven als iets totaal nieuws, want naast het heldere beeld heeft de DSi ook twee ingebouwde cameraatjes om mee te spelen. Echter is er tot nu toe nog maar weinig mee gedaan, mede doordat het erg ingewikkeld is om een spel te maken dat goed gebruik kan maken van de camera en daarnaast ook nog speelbaar is in het busje dat je neefje van het platteland ophaalt. Hidden Photo is een game die gebruik maakt van de camera, maar op een wijze die je niet direct verwacht.

Zoek de verschillen

Hidden Photo is een verzameling minigames die gebruik maakt van foto's als speelvlak. De minigames bestaan uit het zoeken van letters, het ontdekken van fouten, het onthouden van locaties van voorwerpen en het vinden van jezelf in de foto. Het klinkt allemaal erg leuk en het zoeken van letters om een woord te vormen is dat ook. De andere minigames hebben echter last van een sloot aan bugs. Dat heeft te maken met het feit dat de game willekeurige dingen genereert. De letters zitten altijd op een andere plek en ook de fouten zitten telkens ergens anders. Met de letters is dit niet zo'n groot probleem omdat je deze toch wel kunt vinden, maar met de fouten is het soms wel erg moeilijk. Een fout is namelijk negen van de tien keer een onderdeel van de foto dat dubbel weergegeven wordt. Bij een raam is dat goed zichtbaar, maar op een foto van een bos is het werkelijk onmogelijk om de fout te spotten. Deze en andere bugs verzieken je spelplezier nogal.

Zelf foto's maken

Dan is daar de mogelijkheid waar ik zelf het meest van verwachtte: zelf foto's maken en puzzels creëren. In het menu vind je de optie 'create puzzle', die je de mogelijkheid geeft om je eigen puzzel te maken, maar dat is niet helemaal de juiste omschrijving, want je kunt slechts een eigen foto maken en vervolgens gaat het spel uit zichzelf de puzzel genereren. Weer dit willekeurige en bug-gevoelige onderdeel. De enige puzzels die gemaakt worden, zijn zoek het voorwerp puzzels. De voorwerpen zijn echter voor het gemak van het spel allemaal in een egale kleur gemaakt, dus dan heb je een groene vork of een blauwe pleeplopper die je moet zoeken. Deze worden op basis van kleur in je foto verstopt. Wederom kampt de game hier met bugs maar de grootste is wel de camera van de DSi, deze maakt namelijk foto's in zo'n klein formaat dat alles korrelig wordt en je dingen al gauw ziet. Of juist helemaal niet omdat je je blind staart op een zwart pixelig vlak. Vergis je niet; de voorwerpen zijn niet realistisch. Het is alsof een bejaarde met een stempelkussentje dingetjes op je foto gedrukt heeft, dus geen echte vork of pleeplopper maar een afbeelding ervan.

Voorspel is het leukst

Evengoed heb ik me kostelijk vermaakt met de 'zoek de letters' minigame. Af en toe had ik wat moeite met het ontdekken van het Engelse woord, maar dat kan je ook zien als een frisse uitdaging en daarnaast mijn eigen falen. Ik vind het moment dat het spel de puzzel laadt ook erg leuk, want dan krijg je een nog kleinere minigame waarin je de foto bijvoorbeeld via een schuifpuzzel weer in orde moet maken of dat je bepaalde delen moet spiegelen om de foto goed te krijgen. Als dit iets beter uitgewerkt zou worden "“ in plaats van 9 stukjes bijvoorbeeld 27 "“ dan zou het spel dit 'voorspel' best als een echte mini-game op kunnen nemen.

Het eindoordeel van Jasper Wijker

Hidden Photo is best vermakelijk, maar voelt erg buggy aan. Het spelen met foto's is leuk, maar een aantal van de mini-games werkt gewoonweg niet naar behoren, waardoor je spelplezier wordt verpest. Zoek de letters is echter wel een leuk en vermakelijk spelletje dat ik nog menigmaal zal pakken, maar de rest laat ik links liggen. Als ik leuke dingen met foto's wil doen, grijp ik nog steeds het liefst naar Photoshop en maak ik zelf een 'zoek de verschillen'.

 • Pluspunten
 • Spelen met foto's
 • Zelf foto's maken
 • Fijne soundtrack
 • Minpunten
 • Geen echte creator-mode
 • Nogal buggy
 • Weinig keuze wat betreft mini-games
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?