Hitman 2: Siberia

 • Ontwikkelaar IO Interactive
 • Eerste releasedatum 30 juli 2019
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
 • Genre Actie , Stealth
 • Gameliner score

Review: Hitman 2: Siberia - PlayStation 4

We zitten midden in de zomervakantie en de meeste mensen gaan lekker op vakantie. Bij velen staat een zonnige bestemming op de planning, maar niet voor Agent 47. Nee, geen Spanje of Italië voor hem, maar het ijskoude Siberië. En dan bezoekt hij daar ook nog eens een gevangenis. Het is in ieder geval eens wat anders als vakantiebestemming. Gelukkig heeft de Hitman zijn maatpak wel ingeruild voor wat warmere kleding en is zijn trouwe sluipschuttersgeweer ook in de koffer meegegaan.

onbekend

Welcome to Siberia

Na Hantu Port en New York is het nu alweer tijd voor de derde DLC-locatie voor Hitman 2. Het gaat hier om de tweede Sniper Assassin Map, die zich dus afspeelt in Siberië. In deze missie zijn er twee doelwitten: de Russische gevangenisdirecteur Vitaly Reznikov en de maffiosi Roman Khabko. Die laatste is eigenlijk een gevangene, maar fungeert tevens als onofficiële onderdirecteur. Khabko heeft de directeur een bod gedaan om zijn vrijlating te kopen wat Reznikov goed uitkomt. Naar hem loopt namelijk een onderzoek door de VN vanwege misstanden in de gevangenis. Het geld kan hij dan ook goed gebruiken om te vluchten. De ICA-cliënt wil dit koste wat kost voorkomen en uiteraard is Agent 47 de juiste man om dit te verhinderen. De twee Russen zijn door hun uiterlijk en persoonlijkheid zeer interessant als doelwit. En alsof deze twee omleggen niet genoeg is krijg je als bonus-opdrachten mee om Reznikov's elitesoldaten, de Siberian Tigers, uit te schakelen en om rellen uit te laten breken in de gevangenis.

Perm 14

Waar Hantu Port, de vorige Sniper Assassin Map, een beetje tegenviel doordat de locatie niet bar interessant was is dit compleet anders met Siberia. Deze map ziet er schitterend uit en zit boordevol sfeer. Vanaf een berg heb je goed zicht op de besneeuwde locatie waar de privégevangenis Perm-14 de ware ster is. Er gebeurt namelijk genoeg in de gevangenis en zelfs na meer dan tien speelbeurten valt er nog veel te ontdekken. Bewakers lopen wacht om de gevangenis heen, Reznikov is bezig met schimmige zaakjes, en Khabko leeft als een vorst met al zijn personeel en privileges. Daarnaast zijn er in de gevangenis honderden gevangen te zien, die allemaal maar één ding willen: uitbreken. Siberia is een prachtige locatie en het is dan ook jammer dat je het allemaal van een afstandje aan moet zien en er niet in kan zoals in de standaard Hitman-locaties.

Prison Break

In de hoofdlocaties van Hitman draait het altijd om het uitvinden wat er allemaal mogelijk is en dat is in de Sniper Assassin Maps niet anders. Ook hier probeer je eens wat uit om het pas na meerdere keren spelen te perfectioneren. Siberia is van de drie locaties degene met de meeste mogelijkheden om de omgeving tegen de doelwitten te gebruiken. Zo kun je de vijf hoofdgebouwen in brand steken en zo de totale gevangenis met iedereen erin af te laten branden. Leuker is om de gevangenisdeuren te openen door de elektronica kapot te schieten waardoor er een massale uitbraak plaatsvindt. Verder kun je ijspegels gebruiken als dodelijke val, het eten van Khabko vergiftigen door een bus rattengif om te schieten of Reznikov verpletteren met de Rode Sovjetster boven het hoofdgebouw. Enorm veel mogelijkheden wat dit de beste en leukste Sniper Assassin Map van Hitman 2 maakt. Jammer is wel dat het enorm veel grinden kost om Mastery-level 20 te halen, waarmee je uiteindelijk het Druzhina 34 ICA Artic-sluipschutter geweer vrij kan spelen voor alle locaties.

onbekend

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

Siberia stoot Himmelstein van de troon als beste Sniper Assassin Map van Hitman 2. De locatie zelf ziet er geweldig en zeer sfeervol uit waardoor het eigenlijk jammer is dat je de gevangenis niet kunt betreden zoals in de gewone locaties. De twee doelwitten Vitaly Reznikov en Roman Khabko zijn zeer interessant en passen perfect in de Perm-14 gevangenis. Het leukste blijft weer om alle mogelijkheden te ontdekken om de doelwitten om te leggen en lichamen te verstoppen, waarvan het allerbeste het starten van de gevangenisuitbraak is. Het enige minpunt van deze Sniper Assassin Map is het feit dat je heel wat moet grinden om Mastery-level 20 te bereiken en daardoor de Druzhina-sluipschuttersgeweer vrij te spelen.

 • Pluspunten
 • Geweldige locatie
 • Veel mogelijkheden
 • Interessante doelwitten
 • Prison Break
 • Minpunten
 • Veel grinden voor Druzhina 34 ICA Artic
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?