Hitman - Episode 3: Marrakesh

 • Ontwikkelaar IO Interactive
 • Eerste releasedatum 31 mei 2016
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
 • Genre Actie , Stealth
 • Gameliner score

Review: Hitman - Episode 3: Marrakesh - PlayStation 4

Na zijn bezoek aan de wereldstad Parijs en het kleine Italiaanse dorpje Sapienza, vind Agent 47 het een beetje te heet onder zijn voeten worden. Het is dan ook hoog tijd om Europa te verlaten en af te reizen naar een wat exotischere bestemming. De ICA blijkt twee contracten binnen te hebben gekregen voor Marokko, waardoor 47 ditmaal afreist naar Marrakesh.

onbekend

De Couscous coup

Waar de sfeer in Parijs heel gemoedelijk is door de modeshow en in het dorpje Sapienzaeen vakantiestemming heerst, gaat het er in de locatie van Hitman: Episode 3 een stuk anders aan toe. Er dreigen namelijk rellen uit te breken. In Marrakesh is de Zweedse privébankier Claus Hugo Strandberg er vandoor gegaan met een grote som geld van de Marokkaanse regering. Tot een rechtszaak kwam het echter niet. Met hulp van huurlingen wist Strandberg te vluchten naar het Zweedse Consulaat. Hier verzameld zich nu een woedende menigte. De ontsnapping blijkt te zijn georganiseerd door generaal Reza Zaydan, die van de situatie gebruik wil maken om de noodtoestand af te roepen en een coupe te plegen. Agent 47 krijgt de opdracht om Strandberg en Zaydan te doden, en de rust in Marrakesh terug te laten keren.

Sfeervol Marrakesh

De eerste twee episodes van Hitman zijn compleet anders qua locatie en beleving. De Parijs-locatie speelt zich af in en rondom een groot paleis, terwijl voor Sapienza een compleet dorp is gemaakt. Marrakesh heeft weer een totaal andere vibe en doet denken aan de Arabische-levels van Hitman 2: Silent Assassin. In de bepakte straten zijn kleine huisjes en verkopers te vinden, die tapijten, hoeden en hapjes proberen te slijten. In het midden staat een grote markt waar honderden Npc's te vinden zijn. Verder vind je er een exclusieve club en een sfeervolle bazaar. De doelwitten zijn hier echter niet te vinden. Generaal Reza Zaydan bevindt zich in een verlaten school, die hij om heeft laten bouwen tot militaire basis. Claus Strandberg zit aan de andere kant van Marrakesh in het Zweedse consulaat, waar een grote menigte zijn kop eist.

onbekend

Weer dat Amerikaanse accent

Marrakesh is op het gebied van leveldesign een stuk minder dan de vorige episodes. Waar deze locaties zeer goed in elkaar zaten, voelt Marrakesh wat rechtlijniger aan. Er zijn wel meerdere mogelijkheden om van A naar B te komen, maar in Parijs en Sapienza is dit vele malen beter uitgewerkt. Nu schoot veelal de gedachte had hier maar een straat of deur gezeten als alternatieve route in mijn hoofd. De aankleding van het level is wel van hoog niveau. De markt, de bazaar, de huisjes, het consulaat en de school voelen aan als een echte locatie. Verschillende burgers lopen in lange gewaden en in de straatjes is Marokkaanse muziek te horen. Het is dan wel weer jammer dat de meeste personages nog steeds met een Amerikaans accent praten en dat telkens dezelfde stemacteurs te horen zijn. Een ander minpunt is de framerate, die op de markt met honderden Npc's nog wel eens inzakt.

Een massage zonder happy end

Net als in de vorige episode, staat vrijheid weer voorop. Niet alleen door de grootte van het level, maar ook dankzij de vele vermommingen en nieuwe Opportunities. Eenmaal in het consulaat blijkt dat Strandberg stijf staat van de spanning, en laat er nu net een masseur aanwezig zijn. Dit is een ideale mogelijkheid om dichtbij het doelwit te komen en hem een massage zonder happy end te geven. In de school blijkt dan weer een politieke gevangene te zitten met een kap over zijn hoofd. Een simpele wisseltruc zorgt ervoor dat Agent 47 de generaal de schrik van zijn leven kan geven. Een andere leuke Opportunitie is het noodplan in werking te laten treden waardoor Zaydan en Strandberg door militairen naar dezelfde locatie geëscorteerd worden. Hierdoor kan Agent 47 twee vliegen in én klap slaan.

onbekend

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

Marrakesh liet me een beetje met een dubbel gevoel achter. Aan de ene kant heb ik me er zeer mee vermaakt, maar toch evenaart deze episode niet de kwaliteit van de eerste twee episodes. Dit komt voornamelijk door het leveldesign, dat een stuk beter had gekund. Dat de personages nog steeds met een Amerikaans-accent praten, begint ook te irriteren. De derde episode heeft gelukkig ook heel wat positieve punten. Zo is de locatie zeer sfeervol en komt deze door de aankleding zeer geloofwaardig over. Het ontdekken van de map en het uitproberen van de Opportunities blijven echter het sterkste element van Hitman.

 • Pluspunten
 • Sfeervol Marrakesh
 • Aankleding van hoog niveau
 • Opportunities blijven tof
 • Minpunten
 • Leveldesign had beter gekund
 • Personages missen Marokkaans-accent
 • Framerate heeft soms moeite
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?