Review: Hitman - Episode 4: Bangkok PlayStation 4

Geplaatst: 20 augustus 2016 17:00
-

Agent 47 heeft dit jaar al heel wat afgereisd in opdracht van de International Contract Agency. Zo bracht hij al een bezoekje aan Frankrijk, Italie en Marokko. Overal waar hij kwam hoorde hij de mensen praten over de rockster Jordon Cross. De kale killer besloot zijn muziek eens te beluisteren en werd hier niet bepaald vrolijk van. Op hetzelfde moment kreeg hij een nieuw contract binnen. Zijn doelwit: Jordan Cross. Tijd om voor eens en altijd af te rekenen met deze wannabe artiest.

Een duister geheim

De vierde episode van Hitman speelt zich af in Bangkok, Thailand. In het luxe hotel Himmapan, dat gelegen ligt aan de Chao Phraya rivier, verblijft op het moment rockster Jordan Cross. Hier voltooid hij met zijn band, The Class, hun nieuwe album. Cross heeft echter een duister geheim. Een jaar geleden viel de jonge actrice Hannah Highmore van het balkon van zijn appartement. Ken Morgan, de advocaat van de familie Cross, wist iedereen ervan te overtuigen dat het slechts een ongeluk was. De familie Highmore weet echter wel beter en heeft besloten om de ICA in te huren en af te rekenen met Jordan Cross en Ken Morgan.

Een spectaculaire locatie

Hitman heeft door de jaren heen heel wat fraaie levels gehad, waaronder oude landhuizen, clubs en zelfs de haven van Rotterdam. De allerleukste levels blijf ik echter de hotels vinden. Welke fan herinnert zich niet het Las Vegas hotel/casino uit Hitman: Blood Money of het Roemeense hotel uit Hitman: Codename 47/Contracts. Voor de grootse locaties van de huidige Hitman kijkt IO Interactive goed naar deze klassieke levels en het is dan ook geen verrassing dat Episode 4 zich in en rondom een hotel afspeelt. De locatie is een feest voor het oog met uiteraard veel Aziatische invloeden. Het hotel ziet er zeer fraai uit en staat vol met tropische planten waar vlinders overheen vliegen. In de tuinen buiten het hotel lopen tuinmannen te snoeien en staan er beelden van olifanten. Het hotel bestaat uit twee aan elkaar gelinkte gebouwen, met in het midden de receptie. Het linkergebouw bevat het restaurant, een bar en uiteraard hotelkamers op meerdere verdiepingen. Het rechtergebouw is echter volledig afgehuurd door Jordan Cross en zijn entourage, en wordt dan ook flink bewaakt. Het hotel is door de indeling en details een spectaculaire locatie.

Tobias Rieper

Bij binnenkomst wordt Agent 47 meteen verwelkomt en kan hij zich inchecken als Tobias Rieper, een leuke knipoog naar de oude games. Nadat je bent ingecheckt krijg je een keycard, die toegang geeft tot de hotelkamer van Agent 47. Vanuit deze kamer kun je bellen naar de receptie en klagen dat het bed niet goed is opgemaakt of dat de wc verstopt zit. Deze optie bestaat niet alleen om de klagende gast te spelen, maar ook om gemakkelijk aan een vermomming van de hotelhuishouding te komen. Naast deze vermomming zitten er ook weer aan aantal andere originele pakjes tussen waaronder de outfit van een ongediertebestrijder (inclusief gasmasker), een groupie en zelfs een bandlid van The Class.

Club 27

Net als in de vorige episodes spelen de Opportunities weer een belangrijke rol en IO Interactive heeft weer een aantal hele leuke mogelijkheden bedacht. Jordan Cross blijkt niet alleen de laatste hand aan zijn album te leggen, maar ook zijn 27ste verjaardag te vieren. Contactpersoon Diana laat aan het begin van de missie dan ook weten dat Cross zich bij de club van 27 gaat voegen (rocksterren die op hun 27ste levensjaar sterven). Er is een mooie verjaardagstaart geregeld en uiteraard is dit een mooie gelegenheid om te taart te vergiftigen. De andere Opportunities focussen zich vooral op de opnamestudio in het penthouse. Agent 47 kan zich onder andere verkleden als de nieuwe drummer van The Class en zo voor een dodelijke beat zorgen. De Opportunities van Ken Morgan zijn wat minder interessant, alhoewel iemand opblazen met een tuk-tuk altijd vermakelijk is.

Een unieke smartphone

Iedere episode van Hitman bevat een Mastery-systeem waarmee onder andere nieuwe wapens en gadgets worden vrijgespeeld. De leukste gadget van deze episode is de ICA-smarthphone. Deze kun je op een willekeurige plek neerleggen en vervolgens af laten gaan. Zodra het doelwit de telefoon opraapt en vervolgens opneemt ontploft deze. Naast nieuwe content bevat deze episode helaas ook wat oude content, en dan doel ik op de voice-acting. Wederom hoor je dezelfde stemacteurs met een Amerikaans accent. Ik had tijdens de vorige episodes nog de hoop dat dit in de toekomst zou veranderen, maar die kans acht ik nu zeer klein.

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

Bangkok is samen met Sapienza mijn favoriete locatie van Hitman. Het hotel en diens tuinen zitten goed in elkaar en zien er bovendien spectaculair uit. Er zijn weer genoeg leuke Opportunities om de twee doelwitten om te leggen en vermommingen om mee te stoeien. Het mooiste vind ik echter nog de knipoog, die wordt gegeven naar de klassieke hotel-levels uit vorige games. De problemen met de voice-acting blijf ik storend vinden, maar dat is dan ook het enige minpunt van Hitman: Episode 4.

    Uitmuntend
  • Himmapan Hotel
  • Opportunities
  • Leuke vermommingen
  • Knipoog naar klassieke levels
  • ICA-smarthphone
  • Voice-acting

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hitman - Episode 4: Bangkok

Ontwikkelaar:

IO Interactive

Uitgever:

Square Enix

Release:

16 augustus 2016

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord