Review: Jak & Daxter: The Lost Frontier PlayStation Portable

Geplaatst: 2 december 2009 07:30

Het is al weer een tijd geleden dat we Jak en Daxter samen in actie hebben gezien, maar het duo is weer terug in Jak & Daxter: The Lost Frontier. De originele ontwikkelaars zijn echter op andere projecten gesprongen zoals Uncharted en God of War, waardoor High Impact Games een kans kreeg om zich voor het eerst uit te leven met de ontwikkeling van een Jak & Daxter-game. Ik was dan ook erg benieuwd naar het resultaat. Gelukkig hoef ik niet meer te gissen naar het antwoord, want ik heb de game speciaal voor jullie mogen reviewen. Dus ben je benieuwd hoe deze ontwikkelaar het ervan heeft gebracht, lees dan verder.

De zoektocht

Naast Jak en Daxter maken we in deze game kennis met Keira, een Eco Sage in training, die samen met onze helden op zoek gaat naar een nieuwe EcoBron. Het Ecosysteem dreigt namelijk in duigen te vallen. Natuurlijk blijkt dit moeilijker te zijn dan gezegd, aangezien het drietal tijdens de reis stuit op vijanden, vreemde eilanden, piraten en nieuwe missies.

Natuurlijk hebben al deze aspecten weer iets gemeen. Ze worden namelijk allemaal in verband gebracht door middel van prachtige filmpjes, om dan maar gelijk over te stappen op de graphics. Grafisch is de game erg mooi in elkaar gezet. Daarbij mogen we het geluid ook absoluut niet vergeten, want deze verdient zeker een pluspuntje.

Land, lucht en Eco

Voor nu laten we al het voorgaande echter even achterwege, en gaan we ons richten op de gameplay van de game. De game bevat namelijk meerdere gameplay elementen. Om precies te zijn bevat de game drie verschillende gameplay modi: 'n op het land, 'n in de lucht en eentje met onze klein vriend Daxter.

De meeste gameplay speelt zicht af op het land. Om op het land te overleven maakt Jak gebruik van wapens en Eco-krachten. Zo krijgt Jak een Eco-kracht waarmee hij de tijd kan manipuleren en voor vertraging kan zorgen. Deze krachten zijn dan ook erg handig bij het verslaan van allerlei soorten monsters.

Daarnaast bevat de game meerdere vliegmissies. Tijdens het vliegen kun je geen gebruik maken van je Eco-krachten, maar gelukkig kun je je vliegtuig wel van alle kanten customizen en upgraden. Daarbij komt ook nog eens dat je uit vijf verschillende vliegtuigen kunt kiezen naarmate je verder in de game komt.

Als laatste bevat de game natuurlijk een speciale gameplay voor Daxter. Door Dark Eco veranderd onze schattige oranje haarbal namelijk in een enorm monster, Dark Daxter. Dark Daxter werkt zich vervolgens door de levels met puzzels en bruut geweld. Deze gameplay komt echter niet enorm veel voor in de game en de missies van Daxter zijn een stuk kleiner, maar zeker niet minder leuk.

Bovenstaande afwisselingen maken de game ook gelijk een stukje interessanter, want zonder deze verschillende gameplay modi zal de game al gauw gaan vervelen. Wel jammer is dat de PSP geen tweede analoge stick bevat, want de camera wordt niet helemaal optimaal benut.

Het eindoordeel van Michelle Plantinga

Ondanks de vervelende camera is Jak & Daxter: The Lost Frontier zeker het proberen waard. Dit komt dan ook met name door de verschillende soorten gameplay. Deze maken de game echt een stuk boeiender aangezien Jak & Daxter: The Lost Frontier geen top verhaal bevat. Wel zijn de graphics erg mooi en kun je genoeg wisselen tussen verschillende vliegtuigen, wapens en Eco-krachten. Doen dus!

    Goed
  • Mooie graphics
  • Afwisselende gameplay
  • Veel verschillende vliegtuigen/wapens/Eco-krachten
  • Vervelende camerabesturing
  • Geen top verhaal
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Jak & Daxter: The Lost Frontier

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 2, PlayStation Portable

Releasedatum

20 november 2009

Ontwikkelaar

High Impact Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord