Review: Lips: I Love the 80's Xbox 360

Geplaatst:

En er valt alweer een nieuwe Lips op mijn deurmat. Eigenlijk kan ik al mijn Lips-games nu wel een collectie noemen. In Lips I Love the 80s zing je voornamelijk nummers uit de jaren 80. Viel dat bij mij in de smaak? Lees snel verder!

Wachten duurt lang

Als je voor het eerst Lips opstart, zal elk deel in de serie al je Lips-games en gedownloade tracks gaan opzoeken en toevoegen aan de bibliotheek. Dit duurt ontzettend lang. Ik denk dat dit het nadeel is van om de zoveel maanden een nieuw Lips-deel uitbrengen en de nummers aan je bestaande bibliotheek toe te voegen. Het is leuk dat, wanneer je alle delen hebt opgeslagen op je harde schijf, je niet van DVD hoeft te wisselen, maar is het niet gewoon handiger om alleen DLC uit te brengen?

80s Extravaganza

Zoals de titel al doet vermoeden zitten er in Lips I Love the 80s allemaal nummers uit de jaren '80. Op zich heb ik daar niet zoveel tegen. Ik ken alleen nauwelijks iets uit de jaren '80. iNiS heeft toch een paar hele leuke nummers toegevoegd, die eigenlijk iedereen wel kent. Het argument dat iemand niet wil meespelen omdat hij of zij de nummers niet kent, telt dus niet meer. Nummers als Forever Young, Let's Dance, Walking on Sunshine, Kids in America, Tainted Love en Boys Don't Cry zijn geweldig om mee te blèren. Heb je even geen microfoon? Dan kan je muziek maken met je normale controller.

Wat is nou beter?

Toch is ook dit deel van Lips weer precies hetzelfde als zijn voorgangers. Een paar kleine veranderingen waren al genoeg geweest om deze game leuker te maken, maar er komen zelfs geen nieuwe gamemodes bij. Dat is dan ook mijn enige minpunt in alle Lips-games, want de rest is verder goed. Ik snap ook niet waarom iNiS steeds maar weer nieuwe boxed titels uitbrengt. Er zitten altijd wel nummers tussen die niemand leuk vindt. Downloadable content werkt gerichter en je krijgt waar je voor betaalt. Sinds de komst van pre-paid kaarten weet je ook precies waar je aan toe bent. Ik schrijf nu al feitelijk vier keer dezelfde review; een stukje over de nummers, dat er geen verandering in komt en tot slot het eindoordeel. Is dat niet reden genoeg om of te stoppen met Lips-games te reviewen of gewoon alles in downloadable content aan te bieden?

Het eindoordeel van Klaas Kuipers

Lips I Love the 80s doet niets fout. Daarom krijgt hij toch een goede beoordeling. De nummers zijn heel leuk. Vooral voor mensen die zijn opgegroeid in de jaren '80. Dit is overigens geen reden voor mensen die niet daarin zijn opgegroeid om niet mee te genieten. Er zullen genoeg nummers inzitten die jij ook kent! Toch zullen er altijd nummers tussen zitten die niemand in je vriendengroep leuk vindt. Waarom zou je betalen voor nummers die je toch nooit zult zingen? Daarom ben ik voor het idee dat voortaan alle nummers via het internet worden aangeboden, in plaats van steeds opnieuw een game te moeten kopen.

    Voldoende
  • Leuke nummers
  • Nummers die iedereen leuk vindt
  • Geen vernieuwing
  • Je betaalt voor nummers die je niet leuk vindt
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Lips: I Love the 80's

Series

-

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Xbox 360

Releasedatum

2 april 2010

Ontwikkelaar

iNiS Corp.

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord