Review: Mercenaries 2: World in Flames PlayStation 3

Geplaatst: 23 september 2008 20:26
-

Wat doe je als huurling, die in de zeik wordt genomen? Nee, niet je moeder bellen of je zachtjes in slaap huilen onder de muziek van Radiohead. Je legt iedereen die op je pad komt in de as en zorgt dat je er ook nog voor wordt betaald.

Payback

Het verhaal van Mercanaries 2 is flinterdun. Je bent een huurling die ingehuurd wordt voor een explosief klusje. Na het klusje geklaard te hebben heeft je opdrachtgever geen zin meer in je en probeert je af te maken. Dit mislukt, en natuurlijk neem je wraak. En niet zomaar wraak zoals in de zin van vijftig pizza's op de slechterik z'n adres te laten bezorgen, nee, je zorgt ervoor dat zijn hele wereld in vlammen opgaat. Na het overnemen van een enorme villa in Venezuela, begint de game pas echt. Vanuit hier zul je opdrachten aannemen en kun je je wraakmissie beginnen.

Ka-Boom!

Er is na het eerste deel niet veel veranderd. De game draait nog steeds om het uitvoeren van opdrachten voor geld, zodat je meer wapens kunt kopen. Je kunt kiezen tussen drie verschillende huurlingen die ieder hun specialiteit hebben. De een is sterker en de ander is weer sneller. Er zijn verschillende fracties in de game, die je te vriend moet houden. Dit doe je door de competitie van de fractie naar z'n grootje te helpen. Maar niet te veel, anders wordt de andere fractie weer boos en krijg je geen opdrachten meer van hen. Je zult dus een goede balans moeten zien te vinden tussen de fracties. De speelwereld is groot en je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt hiervoor veel verschillende voertuigen gebruiken die overal te vinden zijn. Er zitten helaas nogal wat schoonheidsfoutjes in de game. Met name de kunstmatige intelligentie is simpelweg slecht te noemen. De vijanden zijn niet al te slim en daardoor is het spel te makkelijk. Er is ook geen setting om voor een moeilijkere graad te kiezen. Hiermee slaat Pandemic Studios toch de plank totaal mis. Ook de missies beginnen na een tijdje teveel op elkaar te lijken, waardoor het wat saai wordt. Het opblazen van alles in de game, want bijna alles kan kapot, is erg cool en dat maakt een hoop goed. De wat 'normalere' wapens, zoals de machinegeweren zijn daarentegen wat teleurstellend. Los van het feit dat er geen bloed in de game zit, lijkt het schieten nauwelijks impact te hebben. Er is ook een mogelijkheid om de game co-op online te spelen. Dit is leuk om te doen, maar omdat de game al best makkelijk is, wordt het hierdoor nog makkelijker.

D'jà  Vu

De game zelf ziet best ok' uit, met name de explosies zijn geweldig goed gedaan. De manier waarop dingen ontploffen en afbranden is een lust voor het oog en vooral het opblazen van gebouwen ziet er indrukwekkend uit. Zelfs de bomen en struiken kunnen afbranden. Deze aandacht had Pandemic ook aan de cut-scenes mogen besteden, die er vrij saai en simpel uitzien. Gelukkig kun je deze overslaan. Het lijkt ook wel alsof er flink bezuinigd is op de voice-acting. Je zult vaak dezelfde zinnen voorbij horen komen door zowel de vijanden als de door jou gekozen mercenary. De humor in de game is gelukkig goed aanwezig, waardoor je een aantal keer zeker zult grinniken. De soundtrack is wat bombastisch, maar gelukkig kun je dit ook uitzetten in de settings.

Het eindoordeel van Erwin Mendes

Helaas zitten er veel bugs in de game waardoor het lijkt alsof de game niet af is. De gameplay is ook net iets te makkelijk, wat mede komt door de matige kunstmatige intelligentie. Het feit dat je alles kan opblazen maakt gelukkig een hoop goed, want dit is namelijk erg leuk om te doen, ziet er fantastisch uit en werkelijk alles kan kapot. Vind je het leuk om gewoon simpelweg te knallen en niet na te hoeven denken, terwijl je een honderdtal mensen opblaast met een mini-nuke? Dan is Mercenaries 2 wat voor jou. Maar zoek je een goed verhaal of uitdagende gameplay, dan kun je dit deel gerust overslaan.

    Voldoende
  • Explosies zien er geweldig uit
  • Alles kan kapot
  • Grootse wereld
  • Slechte AI
  • Veel bugs
  • Te makkelijk
  • Herhalende gameplay

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mercenaries 2: World in Flames

Ontwikkelaar:

Pandemic Studios

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

5 september 2008

Pc, PlayStation 2, Xbox 360, PlayStation 3

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord