Review: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 PlayStation 3

Geplaatst: 19 maart 2013 12:00

Naruto heeft in Japan, Amerika en ook de rest van de wereld een grote groep fans, vandaar dat de games gebaseerd op deze anime-serie dan ook zeer populair zijn. Zelf ben ik totaal niet bekend met deze serie en daarom moest ik wat onderzoek doen. Vervolgens ging ik aan de slag met de nieuwste game in de serie: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3.

Nine-Tails valt aan!

Het verhaal van Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 begint direct na het einde van Ultimate Ninja Storm 2. Het gevaarlijke en gigantische monster Nine-Tails valt Hidden Leaf Village aan en het is aan Naruto's vader Minato en Hiruzen Sarutobi om het met alle macht te verdedigen. Daarnaast verschijnt er ook nog een gemaskerde man die de Nine-Tails lijkt te besturen en Hidden Leaf Village wil vernietigen.

Tot hier is het verhaal nog redelijk te volgen, maar daarna schakelt de game naar een hogere versnelling. Al snel komen er tientallen personages voorbij en kijk je naar lange en nogal saaie cut scenes die waarschijnlijk alleen door de diehard fans te volgen zullen zijn. De game kent bovendien teveel van dit soort cut scenes, waardoor je tijdens de game zelfs meer naar cut scenes zit te kijken dan echt speelt.

Spectaculaire Gevechten

Gelukkig maken de gevechten een hoop goed en ziet de game er zeer fraai uit. De stijl lijkt uiteraard op die van de anime-serie, maar doet ook denken aan de Dragon Ball Z-games en het onlangs verschenen Ni No Kuni. De gevechten zijn behoorlijk pittig en je dient de vijand goed in het zicht te houden, te manoeuvreren en aanvallen te blokken. Vervolgens ga je over tot de aanval en is het verstandig om niet te snel je Chakra te gebruiken voor speciale aanvallen. Tussen deze gevechten door verschijnen er ook Quick Time Events, en hoewel ik er geen voorstander van ben voelen deze hier niet misplaatst aan.

Tijdens de gevechten kun je diverse hulpmiddelen gebruiken en is het ook mogelijk dat maximaal twee personages je tijdelijk kunnen bijstaan. Dit geheel zorgt ervoor dat de gevechten snel en soepel verlopen en er ook zeer spectaculair uitzien. Een minpuntje is wel dat de game je als nieuwkomer een beetje aan je lot overlaat, waardoor je vaak een game-over scherm zult zien. Gelukkig wordt de moeilijkheidsgraad verlaagd als je drie keer op rij een gevecht hebt verloren. Als je dan uiteindelijk de controls een beetje onder de knie hebt en een vijand een flink pak slaag hebt gegeven voel je je een echt ninja. Na bijna elk gevecht is het mogelijk om kleine gebieden te verkennen, met personages te praten en items te kopen in de verschillende winkels, maar dit stelt eerlijk gezegd niet veel voor, waardoor ik al vrij snel weer verder ging met het verhaal.

Ultimate Decision Modus en Multiplayer

Nieuw in de serie zijn de Ultimate Decision keuzes, waarbij je kunt kiezen tussen Legend of Hero. Kies je aan het begin voor Legend, dan zal Minato achter de gemaskerde man aangegaan, kies je echter voor Hero, dan zal Minato het gevecht met de Nine-Tails aangaan om Hidden Leaf Village te redden. Hoewel dit leuk klinkt is de uitkomst van deze beslissingen min of meer hetzelfde en zul je ook naar dezelfde cut scenes kijken. Wel zorgen de verschillende keuzes voor een andere moeilijkheidsgraad en andere bonusitems.

Naast de Story modus bevat de game ook nog een Free Battle modus waarin je het online of offline op kunt nemen tegen andere spelers of de computer. Daarnaast is het in de Practice modus mogelijk om te oefenen tegen vijanden die amper wat terug doen, zodat je wat gevechtservaring opdoet voor in de verhaallijn. Met meer dan tachtig personages, het grootste aantal in een Naruto-game ooit, zorgt dit ervoor dat de speelduur flink wordt opgerekt.

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 is een prima nieuw deel in de Naruto-serie, dat echter alleen geschikt is voor de fans. Het verhaal is niet te volgen voor nieuwkomers en de cut scenes zijn veel te lang en houden de actie tegen. Gelukkig zijn de gevechten snel en spectaculair en ziet de game er zeer goed uit. Ben je dus een echte Naruto-fan, dan is Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 een echte aanrader.

    Voldoende
  • Zeer fraaie graphics
  • Gevechten zijn spectaculair
  • Meer dan tachtig personages
  • Te lange cut scenes
  • Ultimate Decision Modus
  • Geen tutorial
  • Free-roaming
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3

Series

-

Uitgever

Bandai Namco

Reviewscore

Platforms

PlayStation 3

Releasedatum

8 maart 2013

Ontwikkelaar

CyberConnect2

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord