NBA 08

 • Eerste releasedatum 15 februari 2008
 • Platformen PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: NBA 08 - PlayStation 3

Trek die sneakers aan en pak de basketbal op want het is weer tijd voor een nieuw deel in de NBA serie! Speel alle wedstrijden van vorig seizoen met alle bekende teams. Zal NBA 08 de concurrentie ver achter zich laten, of is er geen enkele vooruitgang in gekomen? Lees het hier!

Binnen 10 minuten

Wat als eerste meteen opvalt aan deze NBA 08 is dat je de game bijzonder snel in de vingers kan krijgen. Ik maakte binnen 10 minuten al driepunters, passte de bal naar mijn teamgenoten en pakte de bal af van mijn tegenstanders. Wat ik wel minder vond was het gemis van een tutorial. Ik kon de basics heel goed, maar het was me onduidelijk hoe ik moest dunken. Gelukkig hoef je dat niet te kunnen om wedstrijden te kunnen winnen.

Je hebt ook karakterpersonalisatie in de game. Dit ging alleen niet zo diep als ik dacht, maar dat vind ik eerder een goed punt in de game. Ik heb geen zin om het eerste uur van de game het gezicht van mijn personage te bepalen en daarna de andere lichaamsdelen. Ik wil gewoon gelijk beginnen met spelen. Wat je wel kunt doen is de naam van je speler bepalen, zijn bijnaam en het nummer op zijn shirt. Des te meer je met je zelfgemaakte personage speelt, des te beter hij wordt. Je kan ook je eigen club kiezen en je rivaliserende club.
Je hebt vele modi in NBA 08. Zo kan je het hele seizoen spelen, maar ook gewoon snel even een potje starten. NBA 08 staat ook in contact met het volgende seizoen basketballen. Je kunt in de game de laatste uitslagen van de wedstrijden bekijken. Er is natuurlijk ook een online modus waarbij je je vaardigheden kunt laten zien aan de rest van de wereld.

Volledige hoge definitie

NBA 08 maakt er bijzonder veel reclame mee; de game is 1080p Full HD en dat is te zien. De game is geweldig mooi en scherp. Het publiek leeft echt en de bewegingen van de spelers lopen heel vloeiend en echt. Je zou je gaan afvragen waarom je nog echt basketbal zal gaan spelen als het virtueel net zo echt is. Ook het camerawerk is heel goed gedaan. Wat ik soms mis bij sportgames is de controle over de spelers en dat ik er zo ver weg van sta. Het geeft mij niet het gevoel dat je echt iets aan het doen bent. Bij NBA 08 heb ik dit wel omdat het erg inzoomt op de actie. Je voelt je alsof je er echt bij hoort en dat doe je ook!

Alsof je in de wedstrijd zit

Het geluid in deze game is fenomenaal en al helemaal als je ook nog eens een surround-setje thuis hebt staan. Het commentaar is niet irritant en het luistert lekker weg. Ook de muziekkeuze in de game is zeker niet slecht. Een grote afwisseling van rock en hip hop.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

NBA 08 is een geweldige basketbalgame. De besturing is ongelooflijk snel te leren, maar ik miste toch wel een tutorial om de wat meer geavanceerde trucjes te leren. De game bevat genoeg modi en is beeldschoon. Ook het geluid is erg sterk en er is een goede muziekkeuze. Dit is de eerste basketbalgame van dit jaar en dit is dan ook een goed begin. Op naar NBA 09!

 • Pluspunten
 • Goede besturing
 • Mooie graphics
 • Veel modi
 • Goed commentaar tijdens de wedstrijd
 • Goede muziekkeuze
 • Minpunten
 • Geen tutorial
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?