Nuclear Dawn

 • Ontwikkelaar InterWave Studios
 • Eerste releasedatum 14 oktober 2011
 • Platformen Pc
 • Gameliner score

Review: Nuclear Dawn - Pc

Het bier vloeide rijkelijk tijdens het Nuclear Dawn feestje. De kater was niet te ontwijken de volgende dag, maar uitgever Iceberg voorzag me van wat medicijnen om de dag door te komen. Fit genoeg om Nuclear Dawn te spelen!

Turbo

Bij het opstarten van Nuclear Dawn ging ik natuurlijk eerst naar de video-settings. Als pc-hobbyist wil ik alles op zijn hoogst draaien. Zelfs anti-aliasing mag van mij op 16x, terwijl dat nauwelijks met het blote oog zichtbaar is. Alle pc-hobbyisten mogen van geluk spreken. Nuclear Dawn geeft je namelijk veel mogelijkheden om je game zo mooi mogelijk te maken. De engine die gebruikt wordt, is de vertrouwde Source engine. Deze engine staat bekend om zijn comptabiliteit. Een videokaart met 128MB is al voldoende, en dat zegt wat. Ook is de game ook speelbaar voor de mensen met een Mac!

onbekend

Hybride

Nuclear Dawn wordt neergezet als een Hybride-game. Nee, het is geen milieubewuste racegame waar je alleen maar met een Toyota Prius kan rijden. Nuclear Dawn is een kruising tussen een RTS en een FPS. Het idee is vet en de uitwerking ook, maar zoals iedere multiplayergame kunnen de spelers de game maken of breken. Gek genoeg lukt dat ook nog eens. Geen Call of Duty-spelers die alles kapot proberen te schieten wat beweegt, maar voorzichtige gameplay waar respawnen nog echt een straf is. Ik ben de tofste mensen tegengekomen bij Nuclear Dawn die gewoon chill waren om mee te gamen. Het is jammer dat de hybride gameplay het enige vernieuwende is aan Nuclear Dawn. De klassen en game-modi zie je eigenlijk wel in iedere multiplayer-game.

Bird's Eye View

Na een tijdje spelen, durfde ik het aan. Ik was de commander, en het RTS-gedeelte van Nuclear Dawn ging van start. Ik stond gelijk tegen een torenhoge drempel aan te kijken. Commander zijn in Nuclear Dawn is moeilijk en er wordt weinig aan gedaan om het makkelijker te maken. Een skirmish-modus met bots zou daarom erg handig zijn.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Nuclear Dawn heeft het onmogelijke gedaan door twee genres samen te voegen. De game voelt vers aan. Je hebt nog nooit zoiets gespeeld. De game is grafisch zeer toegankelijk en de community is zeer vriendelijk. Mocht je klaar zijn met Call of Duty, probeer dan zeker even Nuclear Dawn. Hoewel de game-modi en klassen een beetje hetzelfde zijn, zul je hier echt van genieten. Hopelijk komt er nog een update die skirmish mogelijk maakt.

 • Pluspunten
 • Source engine
 • Mac speelbaar
 • Hybride werkt goed
 • Aardige community
 • Minpunten
 • RTS-gedeelte moeilijk
 • Skirmish niet beschikbaar
 • Kerngameplay niet veel anders
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?