RESOGUN

 • Ontwikkelaar Housemarque
 • Eerste releasedatum 29 november 2013
 • Platformen PlayStation 4
 • Gameliner score

Review: RESOGUN - PlayStation 4

Een week voor de release van de PlayStation 4 heb ik bij Sony onder andere RESOGUN mogen spelen. In mijn achtergrondartikel heb je al kunnen lezen dat ik erg enthousiast was over deze game. Inmiddels is de game verschenen en heb ik hem uitgebreid gespeeld. Ben ik nu nog steeds zo positief over deze game? Je leest het in mijn review.

onbekend

Red de mensheid

RESOGUN is een twin-stick shooter. Dit houdt dus in dat je de linkerstick van de controller gebruikt om te bewegen en de rechterstick om te schieten. Het hoofddoel is om alles in het level kapot te schieten om door te gaan naar het volgende level. Daarnaast bevat elk level tien humans die je kunt redden om extra punten of upgrades te krijgen. Deze humans zitten opgesloten in vierkante boxen. Om ze te bevrijden, moet je meestal een aantal Keepers kapotschieten. Vervolgens zal de human op de grond lopen en moet je hem met je ruimteschip oppakken en bij een droppoint bovenaan het level brengen.

D'jà  vu

De game is door dezelfde ontwikkelaar gemaakt als Super Stardust, namelijk Housemarque. Dat is te merken, want er zijn veel overeenkomsten met beide games. Het grootste verschil is de manier waarop je beweegt. Waar je in Super Stardust volledig rondom een planeet kunt bewegen, beweeg je in RESOGUN horizontaal rondom een stad, waarbij je ook een beetje naar boven en beneden kunt gaan. Ook kan je in RESOGUN alleen naar links en rechts schieten, terwijl je in Super Stardust alle kanten op kon schieten. Verder bevatten beide games boosts om door vijanden heen te beuken en bommen om alle vijanden van het scherm af te maken. Daarnaast bevat het einde van elk level een enorme eindbaas.

onbekend

Minecraft in space

Grafisch ziet RESOGUN er enorm goed uit. Vooral de stijl spreekt me erg aan. Alles is namelijk in kleine kubusjes opgebouwd. Het heeft wat weg van Minecraft, maar dan zijn de kubussen veel kleiner. Wanneer je een vijand kapotschiet, zal deze volledig in kubussen uit elkaar spatten. Bij het verslaan van een eindbaas is dit al helemaal spectaculair. Werkelijk alles explodeert dan en de kubussen vliegen je om de oren.

Ik wil meer

Er is maar én modus in deze game te vinden, namelijk Arcade. Deze modus is ook online te spelen samen met iemand anders, wat prima werkte. Alleen vind ik én modus een beetje karig. Ik had graag wat meer afwisseling willen zien door middel van verschillende modi. De game wordt er een beetje eentonig door. Ook bevat de game maar vijf levels, waar je binnen een uur wel doorheen bent. Nu zijn er nog wel meerdere niveaus aanwezig, maar ik had liever wat meer levels willen zien. Wie weet komt dit nog wel middels DLC.

onbekend

Het eindoordeel van Justin Meijer

RESOGUN is een toffe game om even tussendoor te spelen. PlayStation Plus-leden kunnen deze game gratis downloaden, dus dat moet je dan ook zeker doen. En mocht je geen PlayStation Plus-lid zijn, dan zou ik maar snel een abonnement nemen voordat deze game uit de Instant Game Collection verdwijnt. Grafisch ziet de game er erg goed uit en vooral de explosies van kubussen zijn erg spectaculair. Daarnaast knalt het gewoon lekker weg. Het is jammer dat er maar én modus is met vijf levels, want ik wil veel meer van dit zien.

 • Pluspunten
 • Lekkere schietactie
 • Veel chaos
 • Grafisch subliem
 • Minpunten
 • Wordt een beetje eentonig
 • Niet veel content
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?