Review: Star Wars: The Force Unleashed 2 PlayStation 3

Geplaatst:

Klonen: ik wil er niet eens aan denken. Stel je eens voor dat er acht mensen zijn die precies hetzelfde zijn als ik? Complete chaos. In Star Wars: The Force Unleashed 2 is Jedi Starkiller wel gekloond. Een gevaar voor de mensheid of de redder in nood?

Sterrendoder

In Star Wars: The Force Unleashed was er een Sith genaamd Starkiller. Hij werd opgeleid door Darth Vader zelf, maar Starkiller was nog steeds een groentje. Door de game heen komt hij uiteindelijk aan de kant te staan van de Alliance en wil hij Vader doden. Dit lukt hem niet, want Vader is niet van gisteren. Hij heeft namelijk Starkiller gekloond en dat werpt in Star Wars: The Force Unleashed 2 zijn vruchten af.

Groot, groter, grootst

Inderdaad, je speelt dit keer niet met de enige echte Starkiller, maar dat mag de pret niet drukken. Deze Starkiller heeft er een aantal vette moves bij en hij trekt weer langs authentieke Star Wars-planeten. Daar zit de kracht van The Force Unleashed 2. Je beleeft een blast from the past door langs alle planeten te gaan die je zag in de films.
The Force Unleashed maakt nog steeds zijn naam waar. Het is nog altijd net zo hard mogelijk om alles uit de kast te halen met de force. Ook de keuze dat je nu bepaalde vijanden alleen dood kan krijgen door een bepaalde force power is leuk. Zo benut je ze allemaal.
Er zijn ook weer genoeg eindbazen. Afgewisseld met mini-eindbazen en echte joekels die je niet zomaar dood krijgt. De eindbazen zijn origineel in design en de manier waarop je ze moet afmaken. Het geeft dan ook echt voldoening om zo'n baas eindelijk te zien vallen.

Zelfde engine, zelfde muziek, zelfde gameplay

Na een tijdje spelen kwam ik er al snel achter dat er niet veel veranderd is in The Force Unleashed 2. De engine is nog steeds hetzelfde (hoewel hij nog steeds subliem is), het vechten is nog steeds hetzelfde en de muziek is ook geen spat veranderd. De komst van twee lightsabers is heel vet, maar combo's maken doe je nooit echt. Ook is de game zwaar aan de korte kant. Dit kan je zien als een minpunt, maar wat er in die kleine tien uur gebeurt, zal je omver blazen.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Moet je Star Wars: The Force Unleashed 2 nou kopen of niet? Ben je een Star Wars-fan en genoot je van het eerste deel? Dan moet je over dit deel geen twijfels hebben. De game is weer klassiek Star Wars en vooral de komst van de gigantische eindbazen wist mij te bekoren. Er is jammer genoeg veel hetzelfde gebleven en de game is aan de korte kant. Daar kunnen twee lightsabers geen verandering in brengen.

    Voldoende
  • Vette eindbazen
  • Goede sfeer
  • Klassieke omgevingen
  • Verschillende vijanden
  • Veel van hetzelfde
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Star Wars: The Force Unleashed 2

Series

Star Wars

Uitgever

LucasArts

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii

Releasedatum

29 oktober 2010

Ontwikkelaar

LucasArt

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord