The Lost Crown: A Ghosthunting Adventure

 • Ontwikkelaar Darkling Room
 • Eerste releasedatum 25 juli 2008
 • Platformen Pc
 • Gameliner score

Review: The Lost Crown: A Ghosthunting Adventure - Pc

Nigel Danvers is op de vlucht! Twee agenten zitten hem op de hielen en achtervolgen hem door Londen richting Liverpool Station. Nigel denkt dat hij weet waar het mee te maken heeft. Het komt vast door die website waar hij die middag op keek, die van Hadden Corporations, het bedrijf achter 's werelds meest rare en experimentele stukjes hardware. Gelukkig weet Nigel via de trein te ontsnappen, en komt hij uit in het kleine stadje Saxton.

En dat is waar jouw verhaal, jouw 'ghost-hunting adventure', echt gaat beginnen. Je kruipt in de huid van Nigel Danvers, die dus eigenlijk per toeval uitkomt in Saxton. Maar Saxton is niet zomaar een stadje, er gaan namelijk geruchten over een verloren schat. Een schat waar iedereen altijd al naar op zoek is, maar die nog nooit is gevonden. En nu je er toch bent, waarom zou je jezelf dan niet verdiepen in de historie van de stad, en misschien zelfs wel die ene schat vinden"

We gaan terug, terug naar zwart-wit

The Lost Crown (TLC) is een point-and-click adventure, met als thema 'ghost-hunting'. In de game krijg je dan ook de nodige middelen tot je beschikking om geesten en spoken op te sporen en vast te leggen. Je krijgt bijvoorbeeld een EMF meter, waarmee je de aanwezigheid van geesten kunt meten. Ook zitten er nog een geluidsrecorder en een camera in je pakket, waarmee je geesten kan afluisteren en fotograferen en daardoor meer te weten kan komen over de schat. Dit alles gebeurt in de stad Saxton, en die stad heeft precies de sfeer die je zou verwachten bij een game als deze. De stad is namelijk weergegeven in zwart-wit, met op een enkele plaats een verdwaalde kleur van een bloem of een reddingsboei. In eerste instantie denk je misschien: "Moet ik nou in deze eeuw nog zwart-wit spelletjes gaan zitten spelen?" Maar naarmate je verder komt in de game, ga je jezelf hechten aan de sfeer, en merk je dat Lighthouse Interactive als ontwikkelaar prima werk heeft geleverd wat betreft dit punt van de graphics.

Lopen als nooit tevoren"

De animaties van de game zijn daarentegen ronduit slecht te noemen. Wanneer je Nigel (en ook andere karakters) rond ziet lopen, is je eerste gedachte waarschijnlijk dat hij over een zee van boter of iets dergelijks loopt. Dit komt namelijk doordat bij elke stap die Nigel zet, hij ook nog eens verder vooruit lijkt te glijden, terwijl dat op een vaste ondergrond nogal onlogisch is. Daarnaast kan het soms wel eens lang duren voordat je van de ene kant van de stad naar de andere bent gekomen. Dit komt doordat je zoveel moet klikken om steeds een schermpje verder te komen. Het zou handig zijn geweest wanneer je dit via een andere manier had kunnen doen. De animaties zijn dus gewoon ontzettend slecht afgewerkt, en dat is voor de game een pijnlijke misser, omdat de game verder qua graphics en verhaal gewoon een prima stukje werk is.

Een prijs voor originaliteit

Met de originaliteit van de game zit het wel goed. Mede door de aparte sfeer en het toffe verhaal onderscheidt de game zich van andere point-and-click adventures. Waar de meeste games in dit genre tegenwoordig meestal een kleurrijke wereld voorschotelen, doet TLC het met zijn unieke zwart-wit sfeer en dat brengt een aangename verandering naar dit genre.

Het eindoordeel van Yordi Verkroost

The Lost Crown is een prima point-and-click adventure geworden, die je helemaal opzuigt in het verhaal en de mysteries die jij als speler doormiddel van onderzoek moet zien op te lossen. Door de aparte zwart-wit sfeer van de game en het meeslepende verhaal is het voor fans van het genre een game die zeer de moeite waard is. Of echte hardcore gamers de game echt helemaal supertof en geweldig zullen valt te betwijfelen, maar vermaken kunnen ze zich er zeker mee.

 • Pluspunten
 • Origineel
 • Goede sfeer en verhaal
 • Meeslepende opdrachten
 • Minpunten
 • Animaties zijn om te janken
 • Soms wat te langzaam
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?