Review: Trials Evolution Xbox 360

Geplaatst: 3 mei 2012 17:00
-

Vroeger speelde ik op de pc altijd de Flash-games van Trials. Ik vond het leuke spelletjes, maar om voor een 3D-versie zoals Trials HD te betalen, vond ik altijd net iets te overdreven. Trailers van Trials Evolution lieten echter zien dat de game bomvol met content zou zitten. Ik werd toen wel nieuwsgierig en heb de game dan toch maar binnengehaald. Is het de moeite waard?

Rijbewijzen verzamelen

In Trials Evolution leg je met je motor verschillende parkoersen af. Deze parkoersen zitten vol met hindernissen. Om over deze hindernissen te gaan, moet je goed gebruik maken van het verdelen van je evenwicht op je motor en de juiste hoeveelheid gas geven. Doe je dit niet, dan zal je keihard onderuit gaan.
De game bestaat uit zo'n zestig events waarop je verschillende medailles kan halen. Daarnaast bevat de game ook een aantal rijexamens, waar je nieuwe trucjes leert en nieuwe motoren vrijspeelt. De eerste events zijn nog gemakkelijk, maar daarna wordt het behoorlijk lastig. Gelukkig is er een boel checkpoints, zodat je niet veel opnieuw hoeft te doen als je onderuit gaat. Dit kost je echter wel strafpunten en voor een gouden medaille mag je geen enkele fout maken. Dit kan frustraties oproepen, maar ik vind het juist een leuke uitdaging.

Weg met die motoren!

Je zou denken dat de game volledig om motoren draait, maar er zijn ook nog andere dingen te doen. Zo heb je bijvoorbeeld minigames waarbij je een bal over een parkoers in de lucht moet sturen. Je kan zelfs rondvliegen met een UFO. Dit maakt Trials Evolution zo gevarieerd, dat zelfs mensen die niet van motoren houden dit leuk gaan vinden.

Track Central

Mocht je helemaal klaar zijn met de tracks die standaard bij de game zitten, dan kan je je nog uren vermaken met Track Central, waarin je je eigen tracks kan maken. De editor bestaat uit een Lite-versie en een Pro-versie. De Lite-versie is vooral gericht op het maken van een normaal parkoers. Deze modus is al extreem uitgebreid, maar de Pro-versie gaat nog veel verder. Hierin kan je gewoon je eigen games maken, net zoals bij LittleBigPlanet 2.
Uiteraard is het mogelijk om je tracks te uploaden en die van anderen te downloaden. Het is erg gemakkelijk om een vette track te vinden, dankzij het rating-systeem. Binnen een paar seconden is de track al gedownload en kan je aan de slag. Ik heb eventjes gekeken wat mensen al hebben kunnen maken met de track editor en was enorm verrast met wat ik tegenkwam: tafelvoetbal, Angry Birds en zelfs een heuse first-person shooter. Werkelijk alles is mogelijk.

Het eindoordeel van Justin Meijer

Trials Evolution is een heel erg uitgebreide game geworden. Sterker nog, als de ontwikkelaar de graphics wat beter had gemaakt, had de game zo voor de volle mep in de winkels kunnen liggen. De game heeft een makkelijke instap, waardoor nieuwkomers vrij snel aan de slag kunnen. Dankzij de vele checkpoints zal je de meeste tracks gemakkelijk halen, maar ook voor de echte die-hards is er genoeg uitdaging om alles goud te halen. Wat nog het vetste van allemaal is, is de extreem uitgebreide track editor, waarin je werkelijk alles kan maken. Het enige minpuntje wat ik heb, is dat je character soms vreemd doet bij een crash. Trials Evolution is gewoon 'n van de compleetste games van Xbox LIVE Arcade geworden.

    Perfect
  • Makkelijke instap
  • Uitdagend om goud te halen
  • Track Central
  • Alles maken wat je maar wilt
  • Character doet soms vreemd bij crash

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Trials Evolution

Ontwikkelaar:

RedLynx, Ltd.

Uitgever:

Ubisoft

Release:

18 april 2012

Xbox 360

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord