GTA 6

  • Ontwikkelaar Rockstar Studios
  • Eerste releasedatum NNB
  • Genre Actie , Avonturen , Open-World
  • Gameliner score -

Alles wat je moet weten over: GTA 6

Er gaan veel geruchten rond rondom GTA 6. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom hebben we alle feiten en geruchten rondom de aankomende GTA-game op een rijtje gezet.

GTA 65

Waar gaat GTA 6 zich afspelen?

Er is nog geen locatie bevestigd, maar in de meeste lekken komt een locatie in Zuid-Amerika naar voren of de bekende stad Vice City. Vice City is gebaseerd op Miami, dit gebied zou iets uitgebreid kunnen worden naar een breder Florida. Via een mogelijke omweg zou Liberty City ook een mogelijke plaats zijn die je kunt bezoeken. Dit laatste is uiteindelijk afgewezen door onder meer de bekende leaker Ton Anderson. In mei was er een grote kaart in omloop en deze werd vergeleken met de map van GTA 5, omdat er veel overeenkomsten waren. Door al deze overeenkomsten is het lek van deze kaart niet geloofwaardig.

In een rapport van Bloomberg werd onthuld dat het oorspronkelijke plan voor GTA 6 was om een enorme gamewereld te hebben. Die gamewereld zou heel Noord- en Zuid-Amerika omvatten. Uiteindelijk zijn deze plannen teruggeschroefd waardoor er alleen een fictieve versie van Miami en zijn omgeving overbleef. Dit wijst weer op de locatie van Vice City. Volgens hetzelfde rapport zijn er geleidelijk meer steden bijgekomen. Mijn verwachting is daarom dat de game zich zal afspelen in Vice City en reizen zal bevatten naar Zuid-Amerikaanse steden of regio's in bijvoorbeeld missies of hele stukken van de game.

GTA 66

Als wie speel je in GTA 6?

Halverwege 2022 melden we dat GTA 6 een vrouwelijk hoofdpersonage zou bevatten, nadat de nieuwssite Bloomberg dit had gemeld. De geruchten voor een vrouwelijk hoofdpersonage zijn al langer in de lucht. Begin 2021 kwamen de eerste geruchten al boven drijven. Ze zou toen een techneut zijn met hackervaardigheden. Dit gerucht heeft vele vormen gehad. Het oudste gerucht had het over nog geen vrouw, maar noemde vier personages, de chauffeur Walter Wallace, een voormalig Israëlische soldaat zonder naam, de smokkelaar Thomas Branigan met zijn eigen vliegtuig en Marcus Burke, een alleenstaande vader en drugsdealer.

Een later lek had al meteen een vrouwelijk personage erbij. Dit lek had het over de personages Ricardo, Kacey, Rose. Dit waren in die volgorde een drugssmokkelaar, een kleine crimineel en een politieagent. Je zou alle drie de personages op dezelfde manier kunnen besturen zoals dat nu kan in GTA V. Daarna komt het gerucht wat we hebben gemeld uit het artikel van Bloomberg. Volgens dat artikel zou je samen met een ander personage banken beroven in een Bonnie en Clyde-stijl. Een later lek bevestig dit en meldt dat je met een vrouw van Latijns-Amerikaanse afkomst, die Lucia heet, kunt spelen. Het andere hoofdpersonage heet Jason en zal waarschijnlijk de eerste overvallen met haar plegen. In die geruchten is de setting weer Vice City. Ik denk daarom dat we met veel zekerheid kunnen zeggen dat GTA 6 een vrouwelijk hoofdpersonage en een mannelijk hoofdpersonage zal bevatten.

GTA 67

Komen bekende personages terug in GTA 6?

Volgens de huidige geruchten zul je in GTA 6 weer een aantal oude vrienden ontmoeten. Volgens Reddit zullen in de nieuwe game twee oude hoofdpersonages uit eerdere GTA-titels terugkomen. Het hoofdpersonage uit GTA 4, Niko Bellic, zou weer een rol gaan spelen. Deze keer echter niet als een hoofdpersonage, maar als een NPC. Op deze manier is hij alleen onderdeel van het verhaal in de game. Zijn acties in de eerdere game zouden de hele criminele onderwereld hebben veranderd. Dit maakt de kans groter dat we in GTA 6 een uitstapje zullen maken naar Liberty City in bijvoorbeeld een missie of als speelbare omgeving.

Daarnaast zou ook Michael de Santa weer tegenkomen, als we de geruchten moeten geloven. Volgens de geruchten werkt namelijk dezelfde acteur, Ned Luke, weer samen met Rockstar Games. Het is echter onduidelijk of dit voor de productie van GTA 6 is of voor een uitbreiding van GTA online.

GTA 68

Krijg GTA 6 in multiplayer of weer een onlineomgeving?

Aangezien de online omgeving die verscheen met GTA V heel succesvol was, lijkt het niet vreemd als GTA 6 een nieuwe versie van GTA Online met zich meebrengt. In sommige geruchten wordt er gesproken over een rijkere invulling van de GTA Online-omgeving met bijvoorbeeld een Battle Royale modus met maximaal honderd spelers.

Het is belangrijk om deze geruchten heel voorzichtig te benaderen. Plannen voor een Battle Royale modus worden heel vaak gemaakt, maar net zo vaak weer weggegooid. Het is daarom niet vreemd als het op zijn minst overwogen is in het ontwerp van GTA 6. Dit hoeft niet te betekenen dat deze gamemodus ook zal verschijnen in GTA Online. Er is ook geen verdere bevestiging van een GTA 6-versie van GTA online, maar ik acht de kans heel groot dat deze samen met GTA 6 uitkomt of anders heel snel daarna zal volgen.

GTA 69

Wanneer zal GTA 6 verschijnen?

Er is op dit moment geen officiële releasedatum van GTA 6 bekend. In de afgelopen maanden hebben mensen dicht bij Rockstar Games verschillende tijdstippen gegeven. Deze liepen uiteen van vrij snel tot helemaal in 2025. Volgens een gerucht helemaal terug in 2021 zou de game al in oktober 2023 verschijnen. Dit is echter heel snel en met de gelekte laatste beelden van de game, is de game nog niet in een stadium dicht bij een release. Volgens Dualshockers duurt het nog enkele jaren, voordat GTA 6 zal verschijnen. Ze hebben de verwachte verkoopcijfers van de uitgever Take-Two geanalyseerd. Daarin was geen enkel spoor van GTA 6 te bekennen.

Volgens een artikel van Bloomberg weten zelfs degene die werken aan het project niet wanneer GTA 6 zal verschijnen. Volgens datzelfde rapport wordt er gesproken over een termijn van minstens twee jaar. Rockstar had aan de medewerkers beloofd de game met zo min mogelijk overuren af te maken om de fouten van Red Dead Redemption 2 niet te herhalen. Volgens ons zal de game op zijn vroegst in 2025 uitkomen. Dit is bevestigd door de betrouwbare leakers en journalisten bij Bloomberg.

GTA 610

Voor welke platformen zal GTA 6 uitgebracht worden?

We kunnen met zekerheid zeggen dat GTA 6 op de pc zal uitkomen net zoals alle voorgangers. Geruchten spreken echter nu al van een latere releasedatum voor de pc. Er zijn ook geruchten over een exclusieve periode voor de PlayStation 5 dus dan zouden ook Xbox gamers even moeten wachten. GTA 6 zou uiteindelijk ook op Xbox series en pc verschijnen. Als de game net zo populair is en lang meegaat als GTA V dan zal de game ook verschijnen met toekomstige gamecontrollers. Dit is echter complete speculatie aan mijn kant.

GTA 612

Gaat GTA 6 heel anders zijn dan de voorgangers?

Over de inhoud van de gameplay is heel weinig bekend. De geruchten gaan alleen maar over het verhaal en de personages. Daar zijn wel mogelijk wat game-elementen uit te halen zoals het beroven van een bank wat ook al mogelijk is in GTA 5. Wat we wel weten, is dat Rockstar Games meerdere patenten heeft aangevraagd. Één van die patenten is voor een slimmere AI, die zou de game een nieuwe laag moeten geven. Een ander patent is aangevraagd voor technieken om de kaart van de game nog groter te kunnen maken. Dit zou betekenen dat er nog meer plekken te verkennen zijn dan in voorgaande games. Wat wel vaker terugkomt in de geruchten is dat het een GTA-game zal blijven en dus niet radicaal anders zal zijn. De nieuwe game zal vooral de franchise updaten naar de technologie die nu veel gebruikt wordt, zodat de franchise met zijn tijd mee kan meegaat.

GTA 611

We weten stiekem al ontzettend veel van GTA 6 en tegelijkertijd helemaal niks. Wat verwacht jij dat in de volgende GTA-game zit en waar kijk jij het meeste naar uit. Ben je al uitgespeeld met GTA V en zit je te wachten op de volgende? Laat het weten in een reactie.

Over auteur Kyllian Franken

Kyllian Franken Naast het schrijven voor Gameliner neemt onze Kyllian regelmatig de controller ter hand om zich in een tof avontuur te storten. Of het nu gaat om een sciencefiction game als Mass Effect of een thriller als BioShock, Kyllian speelt wat Kylli-kan. Ook voor een goede indie game draait hij zijn hand niet om. Sterker nog, stiekem heeft hij er een zwak voor. Kijk dus niet raar op als je hem betrapt op een speelsessie met Sable of Road 96.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?