Wo Long: Fallen Dynasty

  • Ontwikkelaar Team Ninja
  • Eerste releasedatum 3 maart 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , RPG
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Wo Long: Fallen Dynasty

Team Ninja kennen de meeste soulslike-fans wel. Ze hebben een zeer gewaardeerde bijdrage geleverd aan het subgenre met hun serie Nioh. Wo Long: Fallen Dynasty is de volgende game die ze gaan uitbrengen samen met uitgever Koei Tecmo en vandaag nemen we een kijkje. Ik hoop dat je klaar bent voor een gruwelijk en pittig avontuur. Hier lees je alles wat je moet weten over Wo Long: Fallen Dynasty!

Wat is Wo Long: Fallen Dynasty?

Wo Long: Fallen Dynasty is een duistere actie/RPG die zich afspeelt in het tijdperk van de Drie Koninkrijken in China. Die periode dankt de naam aan het feit dat het rijk uiteenviel in drie afzonderlijke koninkrijken. Wo Long speelt zich af tijdens het late Han-dynastie tijdperk, waarin chaos en vernieling over de velden raasden. Jouw personage is een naamloze militaire krijger wiens taak het is om de demonen te bestrijden die het land onveilig maken. Wo Long betekent de 'Crouching Dragon'. Dit staat niet alleen voor een vuurspuwend reptiel, maar dit kan ook betekenen dat iemand die niks voorstelt kan uitgroeien tot een held.

Wat is de gameplay van Wo Long: Fallen Dynasty?

Wo Long: Fallen Dynasty is perfect te plaatsen in het subgenre, genaamd soulslike. Dit wil zeggen dat de actie-elementen op de voorgrond staan, maar dat er ook sterke RPG-invloeden aanwezig zijn in Wo Long. De game is erg uitdagend, wat ook kenmerkend is voor het subgenre. Verwacht dus een actievolle en pittige titel. De uitdagingen zullen groot zijn, terwijl je het verhaal volgt.

Hoe zit de combat van Wo Long: Fallen Dynasty in elkaar?

Je vecht in Wo Long: Fallen Dynasty tegen allerlei soorten tegenstanders: van militaire soldaten tot gemuteerde wilde beesten. Je hebt gelukkig genoeg opties als het gaat om de combat:

  • Wapens: de basis van de combat is gebaseerd op melee-gevechten. Het arsenaal is zeer uitgebreid: van speren tot dubbele zwaarden, er is voor ieder wat wils. Je combineert deze wapens met Chinese vechtsporten. Zowel aanvallend als verdedigend moet je klaarstaan. Je kunt ontwijken, blokken, pareren, wat je maar wilt. Je moet er alles aan doen om de uitdagende gevechten te voltooien en in leven te blijven.
  • Wizardry Spells: door te investeren in de Five Phases kun je Wizardry Spells ontgrendelen. Dit kun je zien als je je personage levelt. Je kunt elementen - zoals vuur en ijs - gebruiken om je combo's nog meer schade te doen uitdelen. Hoe hoger je Moral Rank is, des te krachtiger je spells kunt uitvoeren.
  • Divine Beasts: dit zijn legendarische beesten die je kunt oproepen tijdens gevechten. Denk hierbij aan Zhuque (de vermiljoenvogel) of Baihu (de witte tijger).

Heeft Wo Long: Fallen Dynasty een demo?

Ja, Wo Long: Fallen Dynasty had een demo en die keert snel terug. Vanaf 24 februari kun je met de game aan de slag. Als je de demo speelt, krijg je gratis in-game items op lancering. De voortgang die je boekt in de demo neem je mee naar de volledige game.

Heeft Wo Long: Fallen Dynasty multiplayer/co-op?

Ja, Wo Long: Fallen Dynasty heeft meerdere vormen van multiplayer en co-op. Drie spelers kunnen online met elkaar spelen en strijden tegen de demonen van de Drie Koninkrijken. Om met willekeurige mensen te spelen kun je terecht bij de Recruitment-modus. Je kunt ook aparte lobby's met wachtwoorden maken om zo met alleen je vrienden te spelen. Naast co-op is er PvP aanwezig in Wo Long. Net zoals in de Dark Souls-games kun je de wereld van een andere speler binnenvallen en ze proberen om te leggen.

Heeft Wo Long: Fallen Dynasty een open-wereld?

Nee, Wo Long: Fallen Dynasty heeft geen open-wereld. Het is meer open dan de Nioh-games, maar heeft niet een gigantische wereld waar de speler heen kan gaan waar hij/zij maar wilt, zoals bijvoorbeeld in Elden Ring.

Wat is de releasedatum van Wo Long: Fallen Dynasty?

Wo Long: Fallen Dynasty kent een releasedatum. De actiegame is beschikbaar vanaf 3 maart.

Op welke platformen verschijnt Wo Long: Fallen Dynasty?

Wo Long: Fallen Dynasty verschijnt op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc via Steam en de Windows Store.

Komt Wo Long: Fallen Dynasty naar Game Pass?

Ja, Wo Long: Fallen Dynasty is vanaf dag één beschikbaar op Xbox Game Pass en PC Game Pass!

Wo Long Fallen Dynasty Alles Wat Je Moet Weten1

Hoe draait Wo Long: Fallen Dynasty op de consoles?

Op de PlayStation 5 en Xbox Series X wordt er gemikt op 60 FPS met een 4K-resolutie. Er zijn echter wel twee visuele modi beschikbaar: de een zorgt voor een constantere resolutie en de andere voor een constantere framerate. Op de Xbox Series S krijg je ook 60 FPS, maar moet je het doen met een 2560×1440 resolutie. De Xbox One X en de PlayStation 4 Pro kunnen Wo Long in 4K draaien, maar kunnen maximaal 30 FPS op je scherm toveren. De reguliere Xbox One en PlayStation 4 draaien de game op 30 FPS met een 1920x1080 resolutie.

Wo Long: Fallen Dynasty screenshots:

Heeft dit artikel je genoeg kunnen informeren? Staat Wo Long: Fallen Dynasty al in de pre-order? Laat het ons weten. Mocht je nou nog meer interesse hebben in deze actiegame, dan komt dat goed uit. Lees hier onze preview van Wo Long: Fallen Dynasty. Kom vooral in begin maart terug om ons eindoordeel te lezen! Ik heb zo mijn vermoeden dat het alles behalve een draak van een game wordt.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?