The Medium

  • Ontwikkelaar Bloober Team
  • Eerste releasedatum 28 januari 2021
  • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Horror
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen waarom The Medium dé Xbox Series titel van 2021 kan worden

Horrorgames, love them or hate them, maar ze zijn altijd goed aanwezig en gerepresenteerd in gameland. Voor mijn gevoel zijn horrorgames altijd een gevalletje hit or miss. Zo zijn een aantal titels uitgegroeid tot mijn favorieten, terwijl er ook zat zijn die ik het liefste begraaf in de achtertuin om er vervolgens nooit meer over te spreken. In de afwezigheid van Silent Hill, omdat Konami het werkelijk vertikt om goede publiciteit op te bouwen, kijk ik ontzettend uit naar The Medium. Het is misschien wel dé titel voor de Xbox Series in het beginjaar van de console. Maar waarom denk ik dat? Lees maar gauw verder voor een gedetailleerde blik over The Medium!

Silent Tunes

Ja, ik ben zo slim met mijn kopje, ik ben er erg trots op. De pun werkt op meerdere levels. Nu vraag jij je wellicht af; "Bram, waar de fuck heb jij het nou weer over". Nou lieve lezer, ik heb het over de legende die deze soundtrack vormgeeft! Het is niemand minder dan Akira Yamaoka! Hij was verantwoordelijk voor de originele soundtrack van horror klassieker Silent Hill. Zijn stijl is niet waardig te beschrijven in maar één alinea, maar weet wel dat hij een echte vakman is. Samen met Arkadiusz Reikowski neemt hij de soundtrack van The Medium onder zijn hoede. Het is niet zomaar muziek, het is zelfs een beetje aan de stille kant. Maar dat is wat een goede soundtrack doet voor een horrorgame, heel subtiel onder je huid kruipen. En als de kwaliteit van het gehele album vergelijkbaar is met deze demo, dan gaan we een akelige fijne tijd beleven via onze koptelefoons.

Dubbele atmosfeer

The Medium is natuurlijk hevig gepromoot met de unieke gameplay gimmick genaamd "Dual Reality". In de horrorgame verken je twee werelden tegelijkertijd. Natuurlijk bevindt de speler zich in de normale wereld, maar dankzij de paranormale gave van Marianne moet je via "Dual Reality" een stapje nemen naar de andere kant om zo puzzels op te lossen, monsters van je af te vechten en progressie te maken in het verhaal. Ik heb nog nooit zoiets gezien en ik ben daarom ook zeker benieuwd naar deze zogenaamde spirit world. Een rottende realiteit die visueel geïnspireerd is door de schilderijen van Zdzisław Beksiński. Je merkt dat de wereld er tegelijkertijd abstract uitziet, maar altijd wel met een bepaald doel of boodschap wordt vormgegeven. Een wereld die de wetten van onze realiteit buigt en zorgt voor afschuwelijke plaatjes. Ja, daar heb ik wel zin in. Make it happen, Bloober Team!

Don't do it Bloober!

Ja, toch moet ik dit onderwerp even aankaarten. Het is een onderwerp dat ik al vaker benoemd heb en het is meteen mijn grootste zorg voor The Medium. Kijk, ik snap dat je je comfortzone gevonden hebt, Bloober Team. Maar het genre "walking simulator" heeft niet voor niets een slecht imago. Toen ik bekeek wie er verantwoordelijk waren voor Blair Witch, Layers of Fear en Observer gingen mij de alarmbellen, toeters en sirenes op volle toeren draaien. Zijn dit slechte games? Verschilt per game zou ik zeggen. Maar kan het idee van een horrorgame plus een walking simulator werken? Ik wil zeggen van niet, maar mensen vinden de Silent Hill PT demo geweldig, dus wat weet ik er nou van? Wat is mijn punt hier, voordat het begraven wordt in nonsens? Ik hoop van harte dat The Medium interessante gameplay ideeën heeft, die meer aangrijpend zijn dan alleen maar rondjes lopen en voor de rest uit je neus vreten. Ik heb mijn twijfels, maar Bloober Team mag zeker die twijfels uit mijn hersenpan knallen, zodra ik de game opstart op de Xbox Series X.

Goed, hopelijk heb ik jullie voldoende geïnformeerd over de potentie van The Medium! Deze game staat al een tijdje op mijn radar en als mijn vloek mij weer achtervolgt, dan weet je ook meteen hoe laat het is. We gaan het zien wanneer The Medium lanceert op de pc en Xbox Series. Heb jij je eigen voorspellingen? Laat het vooral weten in het reactieveld en kom vooral terug rond 28 januari, want dan gaan we deze titel paranormaal hard aan de tand voelen.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?