Guide: De Gameliner Awards Game van het jaar Stemwijzer

Geplaatst: 30 december 2020 15:30
Aangepast: 30 december 2020 15:32

De Gameliner Awards zijn op dit moment nog in volle gang, maar het duurt niet lang voordat de stembussen sluiten. Zoals ieder jaar het geval is, kan het nog alle kanten op. Jouw favoriete game kan dus zeker een stem gebruiken. Nu snap ik dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn niet bijzonder veel toppers verschenen in 2020, maar de knallers die wel zijn verschenen, zijn bijzonder goed. Twijfel jij nog over jouw stem? Wellicht dat onderstaande guide hulp biedt. Stemmen kan nog tot en met 31 december, dus wees er snel bij!

Wat is je favoriete game van het jaar 2020
Wat is je favoriete game van het jaar 2020
 • Amnesia: Rebirth
  1%
 • Animal Crossing: New Horizons
  18%
 • Assassin’s Creed Valhalla
  5%
 • Call of Duty: Warzone
  6%
 • Cyberpunk 2077
  4%
 • Demon’s Souls
  2%
 • DOOM Eternal
  3%
 • Dreams
  1%
 • Final Fantasy VII Remake
  3%
 • Ghost of Tsushima
  6%
 • Spider-Man: Miles Morales
  2%
 • The Last of Us Part II
  43%
 • Ori and the Will of the Wisps
  6%
 • Tony Hawk's Pro Skater 1+2
  1%
 • Watch Dogs: Legion
  1%
Tussenstand na 342 stemmen

Amnesia: Rebirth

Onze horror expert was helemaal in haar nopjes met Amnesia: Rebirth. De game brengt je naar een nieuwe omgeving, biedt nieuwe monsters en is bijzonder eng. Precies wat Eilish van de titel wilde zien. Onze griezel was zo in haar nopjes, dat ze de game bijna een perfecte score gaf. Amnesia: Rebirth kreeg namelijk vier en een halve ster in de review! Een absolute must-have voor iedereen die wel tegen een avondje griezelen kan.

onbekend

Animal Crossing: New Horizons

Een nieuwe console vraagt natuurlijk om een nieuwe Animal Crossing. Vlak voor alle chaos uitbrak verscheen dan ook gelukkigAnimal Crossing: New Horizons. Dit keer mochten we aan de bouw op een tropisch eiland. Zoals jullie talloze keren hebben mogen horen in de Game Over-podcast, was Claudia maandenlang zoet met deze Switch-editie van Animal Crossing. Dat is ook terug te zien aan de sterrenscore. Claudia gaf in haar review van Animal Crossing: New Horizons namelijk vier en een halve ster weg! De afsluiter van de review zegt genoeg “Animal Crossing: New Horizons is als een perfecte vlaflip; een klassieke en tijdloze vanillevla, gecombineerd met een frisse yoghurt, afgemaakt door een lekker laagje limonadesiroop.”.

onbekend

Assassin’s Creed Valhalla

Met Assassin’s Creed Valhalla weet Ubisoft weer een vermakelijk avontuur te bieden die verder afwijkt van het originele Assassin's Creed-stramien. De Noordse mythologie is populairder dan ooit en Valhalla springt daar dan ook erg goed op in. Oorspronkelijk is de game verschenen op de current-gen-consoles, maar vandaag de dag kent de game ook een next-gen-upgrade. Philip gaf Assassin’s Creed Valhalla vier sterren in zijn review, maar wat mij betreft mag daar wel een half sterretje bij dankzij de next-gen-versie.

onbekend

Call of Duty: Warzone

Waar Fortnite in 2018/ 2019 nog weinig concurrentie had, wist Call of Duty: Warzone de weergaloos populaire Battle Royale van de troon te stoten. Met goede reden, want Warzone weet de snaarstrakke shooteractie van Call of Duty uitstekend te combineren met de chaotische gameplay van een Battle Royale. Oud-redacteur Timo (we miss you, bro) beloonde de game dan ook met vier dikke sterren in zijn review van Call of Duty: Warzone. De game heeft inmiddels aardig wat seasonal updates gekregen en daardoor is Warzone alleen maar beter geworden.

onbekend

Cyberpunk 2077

Als er één game is waar veel over gepraat wordt, dan is het wel Cyberpunk 2077. Helaas zijn de verhalen vandaag de dag vaker negatief dan positief, maar dat mag de pret niet drukken. Oké, op de standaard PlayStation 4 en Xbox One is de game niet om aan te gluren, maar CD Projekt Red heeft een bijzondere game weten af te leveren op de meer recente edities van de PlayStation, Xbox en natuurlijk de pc. In de review van Cyberpunk 2077 gaf ik de game vier sterren, een score waar ik nog altijd achter sta. Inmiddels is de game al flink geüpdatet en wordt deze nog vrijwel wekelijks voorzien van een patch. Hierdoor kan de game alleen maar beter worden!

onbekend

Demon’s Souls

Het internet is het unaniem met mij eens; Demon’s Souls voor de PlayStation 5 is een fantastische game! Deze PS5-launchtitel werd bij aankondiging enthousiast onthaald en de reviews liegen er niet om. Ook wij gaven in de review van Demon’s Souls vijf dikke sterren weg. Een perfecte score voor een perfecte game. Deze remake is duister, speelt heerlijk weg en ziet er bizar goed uit. Een geslaagde launchtitel dus!

onbekend

Doom Eternal

Doomguy gaat hard, na een topgame in 2016 was daar dan eindelijk Doom Eternal. Dit vervolg biedt meer gore, brutere wapens en dikke metal. Hoewel de platformelementen niet altijd even goed uit de verf komen, maakt de gunplay alles meer dan goed. De dikke soundtrack is een fantastische aanvulling op de chaotische gameplay die je op momenten tot het uiterste drijft. Patrick’s review van Doom Eternal loog er dan ook niet om, de game kreeg namelijk vier en een halve ster!

onbekend

Dreams

Dit jaar kregen we geen Little Big Planet van Media Molecule, maar een heuse droomsimulator. Dreams heeft voor iedereen wat te bieden en de grote hoeveelheid YouTube-filmpjes zijn daar een goed bewijs van. Alles is mogelijk en de hoeveelheid content is potentieel eindeloos. Er zijn niet bijzonder veel perfecte scores uitgedeeld dit jaar, maar in de review van Dreams staan toch echt vijf glanzende sterretjes vermeld.

Final Fantasy VII Remake

Het heeft even moeten duren, maar de Final Fantasy VII Remake verscheen dan toch echt in 2020. Tenminste, het eerste deel dan. In deze remake kunnen we vooralsnog enkel aan de slag in hoofdstad Midgar, waar nogal wat gaande is. De game ziet er fantastisch uit en biedt voldoende content om uren zoet mee te zijn. Daarnaast krijgen veel personages aanzienlijk meer aandacht dan in het origineel. Lang niet iedereen was hier tevreden mee, maar ook hier zijn de critici het met elkaar eens. In de review van Final Fantasy VII Remake gaven wij namelijk vier en een halve ster weg!

onbekend

Ghost of Tsushima

Als er één game was waar ik echt naar uitkeek, dan was het wel Ghost of Tsushima. Sommige games hebben mij teleurgesteld afgelopen jaar, maar Ghost of Tsushima deed dat absoluut niet. Het eiland Tsushima is de grote hoofdrolspeler met zijn prachtige landschap, kleurrijke inwoners en interessante verhaal. De game is niet bijzonder lang, maar heeft genoeg te bieden om je urenlang zoet te houden. Daarbij hoeft een game niet altijd tergend lang te zijn om echt goed te zijn. Mijn reviewscore van Ghost of Tsushima spreekt dan ook boekdelen, vijf sterren!

onbekend

Spider-Man: Miles Morales

In 2018 was het Marvel’s Spider-Man die menig gamer wist bezig te houden. In 2020 is dat niet anders geweest. De lancering van de PlayStation 5 kwam namelijk gepaard met Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Hoewel het geen compleet nieuwe game is, heeft de game genoeg te bieden voor een stand-alone avontuur. Dit keer is het niet Peter Parker die door de straten van Manhattan slingert, maar juist de veel jongere Miles Morales. Op de PlayStation 5 ziet de game er fantastisch uit en profiteert men vooral van de veel snellere laadtijden. Lang is het avontuur niet, maar erg goed wel. Zo blijkt in ieder geval uit Philip’s review van Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. In die review delen we namelijk vier en een halve ster uit.

onbekend

The Last of Us Part II

Naughty Dog was dit jaar even klaar met Uncharted, maar was dat zeker niet met The Last of Us. De franchise kreeg dit jaar namelijk een vervolg in de vorm van The Last of Us Part II! De game werd met gemengde gevoelens ontvangen. De reviews waren behoorlijk positief, maar het was vooral de fanbase die zich niet kon vinden in het verhaal. Dat neemt echter niet weg dat de game onwijs goed in elkaar steekt. Wij gaven in de review van The Last of Us Part II immers niet voor niets vijf sterren weg!

onbekend

Ori and the Will of the Wisps

Het komt niet vaak voor dat Bram geen woorden kan vinden, maar eindelijk was het dan zover. Ori and the Will of the Wisps wist Bram’s verwachting ver te overschrijden. Knap, want Ori and the Blind Forest was ook al erg goed. Deze Metroidvania game ziet er fantastisch uit en is een sterke titel binnen de Xbox line-up. Met een goede mix van uitstekende platforming, pittige uitdagingen en een fantastische sfeer is dit een ideale titel om eens aan te slingeren. Het is haast vanzelfsprekend na de intro van dit kopje, maar Bram gaf in zijn review van Ori and the Will of the Wisps vijf sterren weg.

onbekend

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2

De jaren ’90 waren weer even helemaal terug in huize Wijnberg. Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 Remastered heeft namelijk flink wat dagen het huis weten te domineren. Deze uitstekende remaster bundelt twee fantastische games en doet eigenlijk vrij weinig fout. De game is heerlijk over-the-top en is niet edgy om maar edgy te zijn. De ijzersterke soundtrack is aangevuld met nieuwe nummers die de gameplay perfect ondersteunen. Ik kan dan ook niet wachten op een remaster van deeltje 3 en de American Wasteland-serie. Noem het een nostalgie-bril, maar ik gaf in mijn review van Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 Remastered vijf gouden sterretjes weg.

Watch Dogs: Legion

2020 heeft de rebel in menig persoon weten los te maken. Hoe toepasselijk is het dan ook dat Ubisoft met de rebelse game Watch Dogs Legion op de proppen kwam? Dit deel is groter dan ooit en durfde ook daadwerkelijk een beetje te experimenteren. In Legion krijg je namelijk niet controle over één hoofdrolspeler, maar over oneindig veel speelbare personages. Iedere NPC is namelijk een potentiële hoofdrolspeler. Ook deze Ubisoft-titel is gezegend met een gratis next-gen-upgrade die zeker de moeite waard is. In mijn review van Watch Dogs Legion gaf ik de game vier welverdiende sterren, maar wellicht kan daar nog wel wat bij voor de next-gen-versies.

onbekend

Zo, dat waren de nominaties voor de Gameliner game van het jaar. Heb jij al gestemd? Zo ja, op welke game? Zo nee, hoezo niet?! Stemmen is namelijk bijzonder eenvoudig. Gebruik de poll om jouw stem uit te brengen. De stembus sluit op 1 januari 00:00, wees er dus snel bij! Oja, vergeet niet om mee te doen met de adventskalender. Wij geven namelijk dikke prijzen weg en meedoen is bijzonder simpel!

onbekend

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord