Opinion: Bedankt lezers, bedankt crew, bedankt 2018!

Geplaatst: 31 december 2018 16:00
Aangepast: 17 maart 2024 14:01
-

The most wonderful time of the year zit er weer zo goed als op. Met nog één groot evenement op het programma kunnen we wel stellen dat 2018 zo goed als erop zit. Een mooi moment dus om even terug te kijken op het jaar. Om een traantje weg te pinken bij al die mooie gebeurtenissen en tabee te zeggen tegen de fouten die zijn gemaakt in de industrie. Nee, het wordt geen lange praatpaal, ik ga het beknopt proberen te houden. Lastig? Zeker, maar ik kan de challenge aan.

onbekend

Dit jaar wordt gekenmerkt door de vele pieken op het gebied van games. Het was een jaar waarin menig gamer meermaals in de maand de portemonnee moest trekken. Vooral de PlayStation en Nintendo Switch werden gebombardeerd met uitstekende exclusieve titels die veel van ons weten te vermaken tot eind volgend jaar. PlayStation had een soort van trifecta met God of War, Marvel's Spider-Man en Detroit: Become Human. Ook de Yakuza-serie krijgt steeds meer liefde van de westerling en het is dan ook goed om te zien dat Yakuza 6: The Song of Life en Yakuza Kiwami 2 met open armen werden ontvangen. Nope, zeker geen slecht jaar voor de PlayStation.

Ook de Switch kreeg flink wat liefde. Hoewel ik het idee heb dat er steeds minder en minder voor de 3DS verschijnt, zie ik de Switch nu echt op stoom komen. Alleen de first party-titels al. Super Mario Party, Pokémon Let's Go, Super Smash Bros. Ultimate en Mario Tennis Aces zijn er slechts een paar om op te noemen. En dan nog de indies, want toegegeven moet worden dat Nintendo de indies verwelkomt als geen ander. Een prominente plek in de store en een lading aan titels is wat je tegenkomt wanneer je de eShop opent. Daarbij helpt het natuurlijk ook dat de indies aanzienlijk goedkoper zijn dan de first party-titels. Dan is er ook nog de samenwerking met Ubisoft, want ja, ook die lijkt steeds verder uit te breiden. Met Fox in Starlink en Mario die het opneemt tegen de Rabbids, zie ik een mooie samenwerking in het verschiet. Well done, Nintendo. Well done.

Hoewel Xbox-gamers er absoluut niet bekaaid vanaf komen, moet gezegd worden dat Microsoft ietwat achter begint te lopen. Met Forza Horizon 4 als echt grote uitspringer, kan er nou niet gezegd worden dat de console een must-have is dankzij de exclusives. Toch doen ze het niet slecht. Ik moet bekennen dat de Game Pass namelijk steeds aantrekkelijker wordt. Nu pushen ze dat ding ook als een malle, maar het lijkt te werken. Toch is de One nog altijd een toevoeging in het huishouden, want ook deze werd onder andere verrijkt met Red Dead Redemption 2, Assassin's Creed Odyssey en Far Cry 5. Oja, en natuurlijk door het fantastische Fallout 76. Oké, misschien was de game niet zo goed, maar kunnen we Bethesda in 2019 een beetje met rust laten? Iedereen heeft weleens een flop en ook Bethesda kan niet altijd iedereen bekoren. De eerste reactie van de uitgever was niet netjes, maar inmiddels hebben ze laten zien de gamer tegemoet te komen. Toch?

Red Dead Redemption11

Het is overigens niet alleen hectisch geweest aan de uitgevers kant. Ook wij bij Gameliner kennen een hectisch jaar. Het was helaas weer een jaar van komen en gaan, maar de harde kern zal altijd blijven. Devin, Kees, Philip, Peter en Timo zijn al jaren onderdeel van die kern en in 2018 hebben ze weer hun toegevoegde waarde in tienvoud laten zien. Bedankt daarvoor, zonder jullie hadden we het niet gekund. Daarbij hebben wij wederom wat nieuwe redactieleden mogen verwelkomen. Patrick Lamers en Claudia Tjia zijn een drijvende kracht voor het dagelijkse nieuws en dat verdient een applausje. Joost keert eindelijk na een aantal jaar afwezigheid terug bij Gameliner en de creatieve pen van Patrick Meurs viert dit jaar officieel zijn eerste volledige jaar bij Gameliner, iets waar wij apetrots op zijn. Niet alleen als collega, maar ook als buddy van mijzelf (I see you, buddy!). Alex toont wederom aan een ijzersterke fundering te zijn en viert alweer zijn dertiende jaar bij Gameliner. Een zeldzaam gegeven in de gamingindustrie en een teken van zijn toewijding richting het team, de lezers en de uitgever! Natuurlijk mogen we onze video expert Koen niet vergeten die achter de schermen zit te zwoegen om de video-items mogelijk te maken.

Last but not least wil ik nog even een bedankje uiten richting Derk-Jan en Gino. Deze twee zijn vrijwel onzichtbaar voor de lezer, maar werken ontzettend hard aan de site. Dat blijkt, want dit jaar zijn wij officieel live gegaan met onze nieuwe website! Een verademing voor de lezer, maar ook voor de redactie. Deze site dient als fundering voor de toekomst. De oude site was leuk, maar nu komen wij pas echt op stoom. Verwacht dus nog veel meer van ons in de toekomst! En dan zijn jullie er nog, de trouwe lezers. Zonder jullie was dit überhaupt niet mogelijk. Daarom wil ik jullie bedanken voor weer een jaar aan comments. Voor weer een jaar aan Gameliner Awards en voor weer een jaar aan gezelligheid. Zonder jullie was dit niet mogelijk. Dus bedankt voor 2018 en bedankt voor alle voorgaande jaren. Doe voorzichtig met het vuurwerk en kijk niet al te diep in het glaasje, in 2019 hebben we jullie namelijk ook nodig!

Fijne jaarwisseling, Gameliners!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord