Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Preview: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Geplaatst: 22 januari 2013 16:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De titel verraad het waarschijnlijk al, maar we hebben hier te maken met een echte JRPG. Geen Elder Scrolls of Dragon Age, maar eindelijk weer een RPG uit het land waar ze echt weten hoe je een RPG maakt: Japan. Bovendien wordt Ni No Kuni: Wrath of the White Witch ontwikkeld door niemand minder dan Level 5. Een game om naar uit te kijken dus.

Nostalgisch genieten
Als kleine Rens speelde ik vroeger de game Dark Chronicle, ook wel bekend als Dark Cloud 2, en man wat een game was dat. De wereld leek oneindig groot, er was veel te beleven en de grafische stijl sprak me ontzettend aan. Toen ik de eerste beelden van Ni No Kuni bekeek werd ik meteen tien jaar terug in de tijd gezogen. De real-time gevechten deden me meteen terugdenken aan die van Dark Chronicle. Niet alleen het vechten, maar ook de vormgeving van de wereld en vooral de grafische stijl leken op een HD upgrade van Dark Chronicle. Dat Level 5 een unieke stijl weet te creëren weten we ondertussen wel. Ze hebben namelijk ook de Professor Layton, Rogue Galaxy en White Knight Chronicles games gemaakt. Mijn aandacht heb je.

Hemel voor Japanofielen
In Japan is Ni No Kuni: Wrath of the White Witch al sinds 17 november 2011 verkrijgbaar, maar de game wordt nu pas naar het westen gestuurd. JRPG liefhebbers kennen dit uitstellen waarschijnlijk al, maar dit kan de pret niet drukken. Wat ik heb meegekregen van de Japanse versie is dat je een 13-jarig jongetje genaamd Oliver speelt. Oliver woont in Motorville samen met zijn moeder Allie. Oliver belandt in het water en zijn moeder komt hem redden. Oliver overleeft het incident, maar zijn moeder sterft kort hierna. Oliver's tranen wekken een knuffel die hij ooit van zijn moeder heeft gekregen tot leven. De knuffel, die Drippy heet, geeft Oliver een magisch boek dat hem toegang geeft tot de wereld van Ni No Kuni. Ni No Kuni is een parallelle dimensie waar Oliver zijn moeder hoopt te vinden. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot en is het aan ons om het jongetje te verenigen met zijn moeder.

Gotta Catch 'em All!
Wat ook meteen opvalt, is dat je vaak de controle krijgt over schattige beestjes die voor jou hun krachten meten met die van je tegenstanders. Je kunt veel verschillende soorten beesten vangen en de vergelijking met Pokémon is natuurlijk gemakkelijk gemaakt. Je bestuurt de beestjes met het magische boek dat je van Drippy gekregen hebt. Je kunt ze tactisch opstellen, zodat er wat diepgang in de game komt. Zo kun je personages die bepaalde aanvallen blokkeren voor kwetsbaardere personages zetten. Toch lijkt Ni No Kuni: Wrath of the White Witch in mijn ogen geen rip-off, aangezien de game verder uniek is.

Verwachting
Ni No Kuni: Wrath of the White Witch lijkt mij echt een topgame. Ik houd persoonlijk erg van het stijltje en ook wel van een JRPG op zijn tijd. Als fan van Dark Chronicle geloof ik dat Ni No Kuni echt een topper in zijn genre wordt. Ik heb vertrouwen in Level 5, dus laat maar komen die game.

Ni No Kuni: Wratch of the White Witch verschijnt op 1 februari 2013 exclusief voor de PlayStation 3.

Lees meer