OlliOlli World

  • Ontwikkelaar Roll7
  • Eerste releasedatum 8 februari 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Sport , Platform
  • Gameliner score

Preview: OlliOlli World - Verfrissende vernieuwingen

Een paar maanden geleden werden we tijdens de Indie World presentatie verrast met de onthulling van OlliOlli World. Een game die veel skateboard-liefhebbers vast aanspreekt. Grappig is dat Roll7 ook verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van OlliOlli en OlliOlli2: Welcome to Olliwood. Ondanks dat de games de overeenkomst hebben dat het skateboardgames zijn, zit er ook een duidelijk verschil tussen deel een en twee en OlliOlli World. Alleen al het kleurgebruik laat het lijken of we met een compleet andere game te maken hebben.

Kleurrijke taferelen

Het eerste dat opvalt aan OlliOlli World is dat Roll7 een aantal keuzes heeft gemaakt die ver weg lijken te staan van OlliOlli en OlliOlli2: Welcome to Olliwood. Tuurlijk, het is in de basis nog steeds een sidescrolling skateboard game, maar waar de eerste twee delen nog een soort van realistische uitstraling hadden, is dat bij OlliOlli World totaal niet het geval. Er is gekozen voor een bijna neon-achtig kleurenpallet waarbij cyaan, magenta en geel de voornaamste kleuren zijn. Deze uitgesproken "printkleuren" werken opvallend goed in de wereld van OlliOlli World en geven de game een - wellicht nodige - verfrissende nieuwe look.

Door te kiezen voor een compleet andere artstyle lijkt de ontwikkelaar zich meer te hebben gefocust op creativiteit dan op realisme. Dit komt de game echt ten goede. Het kleurrijke Radlandia is ontzettend leuk om je in te begeven. Er is ook wat meer diepte in de game gebracht, waardoor het meer 2,5D is dan - zoals in de voorgaande delen - 2D. Dit zorgt ervoor dat je ook verschillende paden kunt kiezen als je bezig bent met een parcours. Hierdoor krijgt de game extra replay value. Ook is er hierdoor meer ruimte ontstaan voor het creëren van personages die bij de stijl van de game passen.

Meer diepte

Zoals gezegd blijft de basis redelijk gelijk aan het origineel. Je gaat met je skateboard een parcours af en moet hierbij zoveel mogelijk punten zien te scoren door trucjes te doen. Des te moeilijker en cooler de trick, des te hoger de score. Waar de eerste twee games bij tijd en wijlen best wel pittig konden zijn, is er bij OlliOlli World voor gekozen de learning curve iets makkelijker te maken. Je hoeft dus niet direct een professional te zijn in OlliOlli om de game enigszins onder de knie te kunnen krijgen. Dat neemt niet weg dat er ook voor de gevorderde speler best wat uitdaging in kan zitten.

OlliOlli World is niet meer alleen puur skateboarden, maar er is in dit geval ook meer tijd gestoken in het ontwikkelen van een verhaal met interessante personages. Dit alles zonder de basis van de game direct uit het oog te verliezen. De personages zien er stuk voor stuk leuk uit en - even voor de oudere lezers onder ons - ergens doet het mij steeds een beetje denken aan Rocket Power. Toegegeven, je had bijvoorbeeld geen personage dat er uit zag als een groene kikker, maar wel stuk voor stuk personages die allemaal gek zijn op skaten en skateboarden.

Voorlopig oordeel van Patrick Lamers

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voor we echt aan de slag kunnen met OlliOlli World, maar later dit jaar gaat het toch echt gebeuren. Dit derde deel brengt een aangename verrassing met zich mee dat zorgt voor een interessante setting. Je krijgt meer binding met de personages en de levels zien er stuk voor stuk ontzettend leuk uit. Wat mij betreft kan het niet snel genoeg zijn voor OlliOlli World uitkomt. Ik heb er zin an!

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?