Preview: The Lord of the Rings: Return to Moria - Het idee is leuk

Geplaatst: 11 september 2023 22:00
Aangepast: 13 september 2023 20:47
-

Er was een tijd dat survival-crafting games enorm populair waren. Games als Minecraft, Rust, ARK: Survival Evolved en Valheim werden op een gegeven moment helemaal grijs gespeeld. The Lord of the Rings: Return to Moria is ook een dergelijke survival crafting-game. Deze game speelt zich af in het Lord of the Rings-universum en volgt het verhaal van de dwergen die Moria terug willen heroveren. Het idee achter de game is leuk, de uitvoering alleen wat minder.

The Lord of the Rings Return to Moria gamescom preview2

Je typische survival-crafting game

Tijdens gamescom kreeg ik van Free Range Games een live gameplay-presentatie te zien. Een van de ontwikkelaars speelde delen van de game en legde me de verschillende mechanics uit waar je straks in The Lord of the Rings: Return to Moria mee te maken krijgt. Je begint met het aanmaken van je dwerg, die ook een vrouw kan zijn, en daarna kun je beginnen. De wereld bestaat uit verschillende procedureel gegenereerde kamers. Elke run en elke wereld zit dan ook anders in elkaar. Wanneer je een kamer in gaat, kun je verschillende dingen tegenkomen. Dit kunnen bijvoorbeeld structuren zijn, maar ook vijanden.

De verschillende structuren die je in The Lord of the Rings: Return to Moria tegenkomt, zijn erg belangrijk. Deze kun je namelijk gebruiken om je basis te bouwen waar je tot rust kunt komen en je kunt voorbereiden op de rest van je avontuur. Zo kun je er nieuwe voorwerpen maken, maar bijvoorbeeld ook eten koken of bier brouwen om je kans op overleving te vergroten. Er zijn namelijk verschillende vijanden die er maar wat graag voor willen zorgen dat jij niet verder komt in de mijnen van Moria.

The Lord of the Rings Return to Moria gamescom preview1

Het had zo tof kunnen zijn

Ik moet bekennen dat ik een klein beetje teleurgesteld ben in wat ik heb gezien van de game. Mijn live speelsessie met Free Range Games vond ik erg interessant, want ik heb veel gameplay-elementen gezien die ik leuk zou vinden. De verticaliteit in de wereld zorgt ervoor dat het bouwen van je basis op een hele andere manier gebeurt dan in bijvoorbeeld een Valheim. Kleine details zoals het zingen van dwergenliederen en de echte dwergentaal die erin verwerkt zijn, zijn een welkome verrassing. Ook het feit dat je samen met je vrienden kunt spelen en samen kunt werken om te overleven, vind ik erg gaaf. Ik ben namelijk nog steeds van mening dat er te weinig co-op PvE-games op de markt zijn.

Helaas moet ik bekennen dat ik niet zeker weet of The Lord of the Rings: Return to Moria echt een toffe game gaat worden. De animaties in de game, en dan met name in combat, zien eruit alsof de game tien jaar geleden is uitgekomen. Daarnaast moest ik helaas ook opmerken dat de framerate tijdens de speelsessie regelmatig daalde en ik ook flink wat screen tearing zag hier en daar. Nu moet ik wel toegeven dat de game op dat moment natuurlijk nog niet af is en dat deze dingen zeker nog verbeterd kunnen worden. Laten we hopen dat dat ook nog gaan gebeuren.

The Lord of the Rings Return to Moria gamescom preview

Voorlopig oordeel van Claudia Tjia

The Lord of the Rings: Return to Moria is een game met erg veel potentie. Ik kon erg goed merken dat de ontwikkelaars hun hele hart en ziel in de game hebben gestoken. Er zitten heel wat mechanics in waar goed over na is gedacht en die de wereld net wat interessanter maken. Helaas heb ik ook gezien dat de performance van de game niet al te best is en ook op grafisch gebied laat het wat te wensen over. Gelukkig is wat ik heb gezien natuurlijk nog niet de uiteindelijke versie van de game en is er dus nog een kans dat al deze problemen voor de release verholpen worden.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Lord of the Rings: Return to Moria

Ontwikkelaar:

Free Range Games

Uitgever:

North Beach Games

Release:

24 oktober 2023

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord