Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

New Super Mario Bros. U Deluxe

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 11 januari 2019
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Actie , Platform
  • Gameliner score -

Remastered: New Super Mario Bros. U Deluxe

In 2012 werden we verrast met de opvolger van de Nintendo Wii. Nintendo staat natuurlijk bekend om het uitbrengen van innovatieve apparaten waarop het hele gezin hits zoals Mario en The Legend of Zelda kan spelen. De Wii is een goed voorbeeld van zo’n hitconsole waarbij Nintendo het voor elkaar kreeg om haar apparaat langs de tv in zo’n beetje iedere huiskamer te krijgen door de vernieuwende speelstijl. De Wii U sloeg de plank echter volledig mis. Er was geen behoefte aan de vernieuwende speelstijl en veel mensen begrepen de functies ook niet. Daarnaast was de uitvoering van het apparaat niet zo goed als het idee erachter. Qua games zat het daarentegen wel goed. De Wii U kent een aantal aardige games die veel mensen niet hebben kunnen spelen omdat ze niet in het bezit waren van de console. Een van die games is New Super Mario Bros. U. Nintendo maakt echter een inhaalslag en brengt al die games naar de Switch. Zie daar, New Super Mario Bros. U Deluxe.

onbekend

Een ijzersterke 2D Mario

New Super Mario Bros. U zette de trend van de Wii voort. Een klassieke 2D Mario, maar dan met HD graphics, variërende levels en de mogelijkheid om met vier mensen tegelijkertijd te spelen. Deze vier mensen nemen het tegen elkaar op door zoveel mogelijk punten te scoren. Het grappige is echter dat je ook moet samenwerken om het level succesvol te voltooien. Deze mix van competitief en co-op is een goede zet van Nintendo geweest om wat competitie in een vriendelijk jasje naar de woonkamers van menig huishouden te brengen.

De levels van de game zijn identiek aan het origineel uit 2002. Deze zijn ijzersterk, uitdagend en gaan niet vervelen. Naast het bereiken van het einde van het level zijn de collectibles, in de vorm van moeilijk te bereiken munten, ook goed voor de uitdaging en replay-value. Het enige verschil zit hem in de speelbaarheid van deze game. Voor zowel ervaren spelers als onervaren spelers (of kleine kinderen) zijn er op de Switch-versie karakters te kiezen die aansluiten op jouw speelervaring. Zo kunnen ervaren spelers spelen met Mario, Luigi of Peach. Spelers die wat hulp kunnen gebruiken in het spel hebben de optie om te kiezen voor Toadette of Nabbit die overduidelijk bedoeld zijn voor beginnende spelers. Overigens is Nabbit wel érg makkelijk om mee te spelen, hij kan namelijk NIET dood. De uitdaging is dus ver te zoeken, maar ik kan me voorstellen dat als je als volwassene met een klein kind speelt dat het voor hem/haar leuk is om toch mee te kunnen spelen.

DELUXE staat voor veel speelplezier

De naam DELUXE doet zijn naam eer aan, naast de originele levels die voor uren speelplezier zorgen, is er in de Switch-versie ook de DLC van Luigi toegevoegd. Daarbij kun je alle levels opnieuw spelen met een hogere moeilijkheidsgraad. De levels zijn zo aangepast dat ze nóg uitdagender zijn en je hebt daarbij ook maar honderd seconden per level om het te voltooien.

De Super Mario Bros-serie is ooit gemaakt om individueel te spelen. Dat is ook nog steeds erg leuk om te doen. Echter is het plezier dat je met meerdere spelers ervaart niet te evenaren. Waarbij we vroeger de controller door moesten geven om met meerdere mensen te spelen, is dat in New Super Mario Bros. U niet meer nodig. Je speelt ‘gewoon’ met drie vrienden op hetzelfde moment en dat levert soms hilarische momenten op.

Eindoordeel van Koen van den Akker

New Super Mario Bros. U was in 2012 al een groot succes. Echter kunnen nu ook de mensen die hem destijds hebben gemist alsnog spelen. Dit deel in de Mario Bros-serie is misschien wel de beste in de reeks door zijn afwisseling, uitdaging én de optie om samen met je vrienden te spelen. Daarbij krijg je wat nieuwe personages en al die heerlijke Luigi-content op de koop toe. Dat Nabbit de speler wel erg veel helpt is op zich niet erg, zo kunnen de kleintjes immers lekker meespelen. Dat is niet alles want hoe heerlijk is het om deze game ook handheld te kunnen spelen?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?