17-jarige gearresteerd voor lekken GTA 6 beelden

Geplaatst:

Een 17-jarige Brit is gearresteerd voor hacken. Het zou hierbij gaan om de vermeende persoon die onlangs gameplaybeelden van GTA 6 heeft gelekt.

Ruim een week geleden gingen gelekte beelden van GTA 6 als een lopend vuurtje over het internet. Tot ongenoegen van uitgever en ontwikkelaar Rockstar. Rockstar bevestigde vorige week de GTA 6 leak in een statement. In navolging van dit nieuws is er inmiddels iemand opgepakt die ervan wordt verdacht gegevens te hebben ontvreemd van Rockstar. Het gaat hierbij om een 17-jarige jongen die woonachtig is in Oxfordshire. Het nieuws werd naar buiten gebracht door journalist Matthew Keys. Of het daadwerkelijk om de dader van de GTA 6 leak gaat wil de politite niet kwijt.

De tiener is verwant aan een hackersgroep dat zich Lapsus$ noemt en was eerder al verantwoordelijk voor het hacken van gegevens bij Nvidia en Microsoft. Naast Rockstar zou ook Uber slachtoffer zijn van een aanval van de tiener.

Bron: Matthew Keys
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTA 6

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

-

Platforms

PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2025

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord