GTA 6

  • Ontwikkelaar Rockstar Studios
  • Eerste releasedatum NNB
  • Genre Actie , Avonturen , Open-World
  • Gameliner score -

17-jarige gearresteerd voor lekken GTA 6 beelden

Een 17-jarige Brit is gearresteerd voor hacken. Het zou hierbij gaan om de vermeende persoon die onlangs gameplaybeelden van GTA 6 heeft gelekt.

Ruim een week geleden gingen gelekte beelden van GTA 6 als een lopend vuurtje over het internet. Tot ongenoegen van uitgever en ontwikkelaar Rockstar. Rockstar bevestigde vorige week de GTA 6 leak in een statement. In navolging van dit nieuws is er inmiddels iemand opgepakt die ervan wordt verdacht gegevens te hebben ontvreemd van Rockstar. Het gaat hierbij om een 17-jarige jongen die woonachtig is in Oxfordshire. Het nieuws werd naar buiten gebracht door journalist Matthew Keys. Of het daadwerkelijk om de dader van de GTA 6 leak gaat wil de politite niet kwijt.

De tiener is verwant aan een hackersgroep dat zich Lapsus$ noemt en was eerder al verantwoordelijk voor het hacken van gegevens bij Nvidia en Microsoft. Naast Rockstar zou ook Uber slachtoffer zijn van een aanval van de tiener.

BRON Matthew Keys

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?