Class-systeem Battlefield 2042 introduceert vaardigheden

Geplaatst: 19 januari 2023 23:50
Aangepast: 19 januari 2023 23:52

De herintroductie van het Class-systeem in Battlefield 2042 komt steeds dichterbij. In een nieuwe blog zetten de ontwikkelaars even uiteen wat dit systeem de game moet gaan brengen.

In een uitgebreide blogpost op de website van Electronic Arts wordt uitgebreid ingegaan op de herintroductie van het Class-systeem bij de release van update 3.2 in Battlefield 2042. Er was veel kritiek op het ontbreken ervan en de ontwikkelaars hebben - zo halen ze maar al te graag in het blog aan - goed geluisterd naar de feedback van de community. Dat de balans niet goed was, is een understatement en daar moet met de komende update verandering in worden gebracht.

Het moet na de update makkelijker worden om je tegenstanders in te schatten, aangezien elke specialist ingedeeld wordt in een bepaalde klasse. De wapens krijgen - op advies van de community - vaardigheden toegewezen. Als je en wapen kiest dat bij jouw klasse hoort, dan krijg je een soort bonus. Kies je voor een assault en gebruik je daarbij de assault rifle, dan beschik je bijvoorbeeld over drie extra magazijnen. Tot slot worden loadouts verenigd en kun je dus met verschillende specialists gebruiken. Dit alles moet meer balans naar de shooter gaan brengen.

Update 3.2 wordt op 20 januari uitgerold voor Battlefield 2042. Denk jij dat deze veranderingen het gewenste effect gaan hebben of zou jij liever andere verbeteringen zien?

Bron: Electronic Arts
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Battlefield 2042

Series

Battlefield

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

19 november 2021

Ontwikkelaar

EA DICE

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord