De reden voor gebrek aan transparatie vanuit devs, ben jij

-

Heb jij er ook zo'n pesthekel aan wanneer ontwikkelaars hun kaken stevig op elkaar houden en helemaal niks, nada, nop aan updates verschaffen? Nou, dat is dan jammer, want volgens voormalig GTA ontwikkelaar Obbe Vermeij heb je dat geheel aan jezelf te danken.

Vermeij - die tussen 1995 en 2009 de rol van technical director bij Rockstar North vervulde - geeft namelijk aan dat ontwikkelteams vrij bewust de lippen stijf op elkaar houden. In een interview met YouTuber SanInPlay zette hij uiteen dat de huidige maatschappij er een handje van heeft om heerlijk kritisch en negatief uit de hoek te komen zodra een grote jongen in de industrie wat te vertellen heeft. Men analyseert de update, geeft er een negatieve draai aan en gaat dan los op het internet.

Het is volgens Vermeij dan ook niet verwonderlijk dat partijen als Ubisoft, EA, en Rockstar besluiten om niets te zeggen. Want ja, waarom vol trots je game uit de doeken doen en heerlijk transparant zijn wanneer men er toch weer een bak stront van maakt? Want men zal er ook wel weer een punt van maken dat Rockstar zeer waarschijnlijk AI inzet om te animeren, iets waarvan Vermeij vrij zeker is dat men dat ook voor de recordbrekende trailer van GTA 6 heeft gedaan.

Het is ook allemaal wat hè? Gelukkig lekt men zo af en toe nog wat gameplaybeelden zodat we daar lekker op kunnen zeiken, tenzij deze beelden worden verwijderd, zoals dat ook met recentelijk gelekte gameplay van Star Wars Outlaws is gebeurd.

Bron: YouTube
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTA 6

Ontwikkelaar:

Rockstar Studios

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

Q4 2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord