Dit jaar geen Formule 1 game

Geplaatst: 23 april 2008 09:01
Aangepast: 12 mei 2018 11:52
-

Sony heeft, na lange tijd de officiële Formule 1 games te hebben ontwikkeld, nu besloten hier een punt achter te zetten. Formula One: Championship Edition die als launchgame voor de PlayStation 3 uitkwam is de laatste Formule 1 game uit de Sony stal.

Voorheen bètaalde Sony ongeveer $ 15 miljoen aan de FIA voor de licentie om voor 5 jaar officiële Formule 1 games uit te kunnen brengen. Nu leren we dat de FIA het bedrag voor de licentie heeft verhoogd en dat Sony dit niet meer wil bètalen.

De licentie is dus weer voor iedereen te koop en de vraag is welke uitgever/ontwikkelaar deze zal gaan kopen. Misschien iets voor EA? Als voordeel hebben we dan wel dat we kunnen scheuren in onze Formule 1 bolides op meerdere platformen tegelijk.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer