Eerste gameplaybeelden van No Rest for the Wicked getoond

Geplaatst:

Toen No Rest for the Wicked werd gepresenteerd kregen we al informatie over het verhaal van de game. Met de Wicked Inside: Showcase gaat Moon Studios echter een stap verder, want er werd maar liefst twintig minuten aan gameplaybeelden van No Rest for the Wicked getoond.

In No Rest for the Wicked behoor je tot de Cerim groep die zich richten op het verslaan van de Pestilence. Via een handelschip reis je af naar de locatie, maar onderweg wordt het schip aangevallen door de rebellen genaamd Risen. Terwijl het schip tegen de rotsen slaat en zinkt, weet jij het strand van Isola Sacra te bereiken. Vanaf dit punt staat er een lange reis op je te wachten, want je hebt geen wapens of andere middelen om te overleven. No Rest for the Wicked is dus meer dan een simpele actie RPG, want in de wereld kun je materialen vinden, voedsel en ook armour. Er zijn ook meer dan genoeg geheime locaties te vinden die je belonen met speciale items. Je weet van tevoren niet wat je krijgt, want de loot wordt willekeurig gegeven. Hierdoor heeft iedereen een unieke ervaring en wordt verkenning beloond. Doordat de wereld handgemaakt is, gaat je reis door verschillende gebieden en zul je ondertussen te maken krijgen met afwisselende weersomstandigheden.

Het combatsysteem van No Rest for the Wicked wordt ondertussen vergeleken met Dark Souls, maar de ontwikkelaars zelf gebruiken de term '"An animation-driven combat system". Dit houdt in dat je zorgvuldig je aanvallen moet kiezen. De vijanden hebben namelijk allemaal hun eigen aanvallen en daar moet jij op anticiperen. Je kunt zelf bepalen welk wapen je gebruikt, want ze hebben allemaal hun eigen vaardigheden en statistieken. Het laatste staat wederom niet vast. Hierdoor is de combat snel en bepaal jij je eigen stijl, want er zijn geen vaste klasses waaruit je moet kiezen. De grote test vind uiteindelijk plaats bij de unieke en gruwelijke eindbazen die je gaat tegenkomen. De wereld in No Rest for the Wicked staat niet stil, waardoor je nieuwe vijanden kunt vinden in de gebieden die je al hebt verkend.

Het laatste waar we het over moeten hebben is het dorp Sacrament, wat de hoofdstad van het land is. Door de oorlog is het dorp in slechte staat, maar door materialen te verzamelen kun je het dorp weer herbouwen. Naast dat dit winkels oplevert, waar je voorraden kunt inslaan, is dit ook de plek van je eigen huis. De grote huizen kosten veel geld, maar je kunt ook gaan voor een kleiner en goedkoper huis. Het is niet alleen de plek waar je alle loot in kistjes dumpt, want je kunt er ook craften en even bijkomen. Om ervoor te zorgen dat je huis ook daadwerkelijk gezellig is, kun je allerlei meubelstukken en decoraties zelf maken en vrij plaatsen. Er werd nog meer getoond in de gameplayvideo hieronder, dus ga er even goed voorzitten, want No Rest for the Wicked ziet er fantastisch uit.

De Early Access datum van No Rest for the Wicked werd ook bekendgemaakt. Op 18 april kun je via Steam aan de slag met de game. Over de releasedatum van de PlayStation 5 en Xbox Series werd nog niet gesproken.

Bron: Wicked Inside: Showcase

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot No Rest for the Wicked

Series

-

Uitgever

Private Division

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

18 april 2024

Ontwikkelaar

Moon Studios GmbH

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord