eSports: G2 Esports CEO Carlos Rodríguez treedt af

Carlos Rodríguez, de oprichter en CEO van G2 Esports, treedt officieel af. Na het laatste nieuws rondom zijn gedrag heeft de organisatie besloten dat hij op moet stappen.

Vorig week ontstond er ophef over het gedrag van Carlos Rodríguez, ook bekend als Ocelote, op Twitter. Hij plaatste namelijk een video waar hij samen met Andrew Tate aan het dansen was. Tate wordt momenteel onderzocht voor het misbruiken van meerdere vrouwen, waardoor de esport-community heftig reageerde op het bericht. Vooral omdat G2 Esports eerder deze maand een vrouwenteam oprichtte voor League of Legends. In plaats van zijn excuses te geven, liet Ocelot weten dat hij zelf bepaald wie zijn vrienden zijn. De organisatie en de sponsors waren hier niet blij mee en lieten weten dat de CEO een pauze van acht weken moest nemen. Nadat Riot Games een samenwerking met G2 Esports heeft geannuleerd en het team daardoor geen onderdeel is van de officiële Valorant franchising, was de maat vol. G2 Esports heeft samen met Carlos Rodríguez besloten dat hij niet langer meer de CEO is.

Ocelote wordt door veel mensen op handen gedragen en door net zoveel mensen gehaat, maar toch was hij een bekend gezicht in onder andere de League of Legends scene. G2 Esports heeft dan ook te maken met een groot verlies, want hij heeft de organisatie groot gemaakt.

BRON Twitter

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?