EU onderzoekt blokkade developer account Epic op iOS

Geplaatst:
Aangepast: 7 maart 2024 16:48

"Hoera! Binnenkort kunnen we weer Fortniten op iOS!" Enkele weken geleden bejubelde we de EU en diens DMA wetgeving welke weer ruimte gaf voor Fortnite op Apple-apparaten, maar de jubelstemming lijkt al snel weer om te slaan. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Apple het ontwikkelaarsaccount van Epic heeft gedeactiveerd, waardoor de Fortnite-maker wederom tegen een horde aanloopt. Gelukkig is de EU er weer als de kippen bij om het te onderzoeken.

Want ja, regels zijn gewoon regels en volgens de DMA - oftewel Digital Markets Act - hoeft er geen reden te zijn waarom Fortnite niet op iOS speelbaar zou moeten zijn. Toch blijkt het developers account dat Epic Sweden heeft aangevraagd sinds woensdag weer op zwart te zijn gezet, en dat werpt wat vraagtekens op bij de Europese Commissie.

Fortnite26

We have requested further explanations on this from Apple under the DMA (Digital Markets Act).We are also evaluating whether Apple’s actions raise doubts on their compliance with the DSA (Digital Services Act) and the P2B (Platform to Business Regulation), given the links between the developer programme membership and the App store as designated VLOP (very large online platform).

M-hmmm, iemand heeft nog een Appletje te schillen, dat moge duidelijk zijn.

Bron: Reuters
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fortnite

Series

-

Uitgever

Epic Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 juli 2017

Ontwikkelaar

Epic Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord