Gerucht: Xenoblade Chronicles 3 nadert laatste ontwikkelingsfase

Geplaatst:
Aangepast: 9 juli 2022 01:00

Het lijkt erop dat er een nieuwe game in de Xenoblade Chronicles-franchise in de maak is. De game zou momenteel de laatste ontwikkelingsfase naderen.

Inmiddels is het alweer elf jaar geleden dat Nintendo Xenoblade aankondigde. De game werd een cultklassieker en groeide langzaamaan uit tot iets groters. Het lijkt er nu op dat er een nieuw deel in de maak is. Tijdens een interview met stemactrice Jenna Coleman, de stem van Melia uit Xenoblade Chronicles, begon de geruchtenmolen te draaien. In het gesprek benoemt ze dat enkele originele stemacteurs terugkeerden naar Xenoblade Chronicles voor de Definitive Edition op de Switch, waaronder haarzelf. Ze volgt dit op met ''En ik denk dat ze er nog één gaan maken.'' Daarna volgt er een korte stilte. Ze eindigt met ''Algemene kennis? Ik weet het niet. ...Ja, ze gaan er nog één maken. Ik weet niet zeker of ik dat wel mag zeggen.'' Het interview, dat dateert uit juni van dit jaar, bleef een tijdje onder de radar. Nu meer mensen het interview gezien hebben, komen enkele journalisten naar buiten met hun eigen informatie. De game zou momenteel de laatste ontwikkelingsfase naderen. Het betreft een direct vervolg op Xenoblade Chronicles 2 met terugkerende personages. Eén van de terugkerende personages zou Melia, het personage van Coleman, moeten zijn.

Volgens bronnen zou Xenoblade Chronicles 3 eerder dit jaar aangekondigd worden, maar is de game uitgesteld. Dit zou te maken hebben met de gevolgen van de pandemie en de moeilijkheid om de game te optimaliseren voor de Nintendo Switch. Nintendo heeft officieel nog niets bekendgemaakt over het bestaan van de titel.

Bron: Fanbyte
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Xenoblade Chronicles 3

Series

Xenoblade

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

29 juli 2022

Ontwikkelaar

Monolith Soft

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord