GSC Game World vertelt over ontwikkeling tijdens oorlog

Geplaatst:
Aangepast: 20 januari 2023 00:15

Tijdens een interview met Wired heeft GSC Game World - de ontwikkelaar achter de S.T.A.L.K.E.R.-franchise - zich uitgesproken over de uitdagingen om een game te ontwikkelen in een oorlogsgebied.

Tijdens de winter van 2022 was de spanning al hoog in Kiev. De studio rook naar benzine en dat was niet zo gek ook - duizenden liters waren ingeslagen. Iedereen bereidde zich voor op het ergste en helaas was dat ook noodzakelijk. Het noodlot sloeg toe en Rusland viel het land binnen. Lead producer Maria Grygorovych gaf aan dat er bussen te allen tijde klaar stonden om te vertrekken, maar zelfs met de optimale voorbereidingen waren de evacuaties chaotisch. Grygorovych en de andere leiders bij GSC Game World hadden de verantwoordelijkheid om meer dan 500 mensen te evacueren. Niet alleen de werknemers zelf, maar ook familieleden en vrienden konden rekenen op de steun van de studio.

Tegenwoordig zijn er 200 werknemers te vinden in Praag. Ze gaven aan dat de stad ontzettend begripvol was voor de situatie en de ontwikkelaars meteen een plaats bood. 130 werknemers zijn nog steeds in Oekraïne - sommige strijden zelfs aan de frontlinie om hun vaderland te verdedigen. Voor GSC Game World is het een enorme uitdaging geweest niet alleen om te overleven, maar ook om hun passieproject klaar te maken voor lancering. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl is door de oorlog niet zomaar een game, maar ook een nationaal product geworden volgens Grygorovych. Een bewijsstuk dat niet alleen toont hoe moedig Oekraïne geweest is op het strijdtoneel, maar ook even waardevol is in de zin van culturele erfenis.

Het gehele interview is te lezen in de bronvermelding.

GSC Game World oorlog oekrane stalker 2 1GSC Game World oorlog oekrane stalker 2 1GSC Game World oorlog oekrane stalker 2 1GSC Game World oorlog oekrane stalker 2 1

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl staat op de planning voor 2023. De first-person shooter lanceert op de pc en Xbox Series X|S.

Bron: Wired
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Uitgever

GSC Game World

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

5 september 2024

Ontwikkelaar

GSC Game World

Gameliner Awards

Best of gamescom 2023

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord