Guerrilla Games werkt aan Horizon Online

-

Guerrilla Games heeft met de Horizon-franchise goud in handen. Na het succes van Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West ligt een derde deel voor de hand, maar de Nederlandse ontwikkelaar lijkt bezig te zijn met een live service variant in de vorm van een Horizon Online project.

Journalist Jason Schreier was te gast tijdens Spawncast, een podcast van Spawnwave, waar hij vertelde over de plannen van Guerrilla Games. Uiteraard zijn er al twee projecten bekend waar Guerrilla Games aan werk en dat zijn LEGO Horizon Adventures en Horizon Zero Dawn Remastered. Het zou voor de hand liggen dat de ontwikkelaar uit Amsterdam achter de schermen bezig is met een derde deel in de Horizon-serie, maar volgens Schreier is niets minder waar. Tijdens de podcast legt hij uit dat er wordt gewerkt aan een live service variant van de franchise.

Een Horizon Online project zou een opmerkelijke en gedurfde stap zijn. Dit jaar is Helldivers 2 succesvol geweest, maar zijn live service games als Suicide Squad: Kill The Justice League en Concord juist enorm tegengevallen. De markt wordt gedomineerd door oudere titels die nog steeds een zeer grote spelersbasis kennen. Enkel het succes van twee singleplayer games betekent natuurlijk ook niet direct dat een live service game een daverend succes wordt.

Horizon Zero Dawn Remaster

Of Guerrilla Games daadwerkelijk aan een Horizon Online project bezig is, moeten we afwachten. De ontwikkelaar zelf heeft hier nog niets officieel over aangekondigd. Hoop jij dat Jason Schreier gelijk heeft of zie je liever een nieuw singleplayer avontuur van Aloy verschijnen?

Bron: Jason Schreier
Patrick Lamers Mede-eigenaar en Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord