id Software gaat ontwikkelen op iPhone?

Geplaatst: 10 maart 2008 10:41
Aangepast: 12 mei 2018 11:06
-

De Technisch directeur van id Software, John Carmack heeft zojuist laten weten dat het bedrijf games voor de iPhone wil gaan ontwikkelen. Carmack had daarvoor wat negatief commentaar op de ontwikkelingsmogelijkheden van de iPod, maar ontwikkelen voor de iPhone is een stuk interessanter.

Apple's mediaprogramma iTunes als distributiekanaal is veel belangrijker dan veel mensen denken. De ontwikkelaar maakte eerder al goede games voor de telefoon, zoals Doom en Orcs & Elves. De kans is overigens vrij groot dat we een game van id Software kunnen verwachten. Apple brengt namelijk binnenkort SDK uit. Dit staat voor Software Development Kit. Hiermee kunnen ontwikkelaars op grote en kleine schaal applicaties ontwikkelen voor de iPhone en de iPod touch.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer