James McCaffrey (65), stem van Max Payne, overleden

Geplaatst: 18 december 2023 20:23
Aangepast: 27 december 2023 21:05
-

James McCaffrey, de stem van Max Payne, is zondag op 65-jarige leeftijd overleden, zo meldt nieuwswebsite TMZ. Een vertegenwoordiger van McCaffrey vertelde aan de nieuwswebsite dat hij is overleden aan de ziekte van Kahler (een vorm van bloedkanker). McCaffrey stief in het bijzijn van zijn vrienden en familie.

De hemel heeft er een stralende ster bij, want (stem)acteur James McCaffrey is op 65-jarige leeftijd overleden. Voor meer dan twintig jaar gaf McCaffrey zijn stem aan het personage Max Payne in de gelijknamige gamefranchise. In 2001 begon hij zijn carrière als stemacteur voor videogames, en zijn samenwerking met Remedy Entertainment besloeg uiteindelijk meer dan twee decennia. Na zijn rol in het eerste deel van Max Payne keerde McCaffrey terug voor deel 2 in 2003 (The Fall of Max Payne) en opnieuw in 2012 voor Max Payne 3. Naast Max Payne vertolkte McCaffrey ook de stem van directeur Zachariah Trench in Control en Alex Casey in Alan Wake II.

Op X staat Remedy Entertainment uitgebreid stil bij het overlijden van McCaffrey, via het account van Alan Wake 2.

Ook Rockstar Games plaatste ter nagedachtenis een foto van McCaffrey, waarop hij te zien is achter de microfoon.

Sam Lake, de creatief directeur van Remedy Entertainment, neemt op X ook persoonlijk een moment om stil te staan bij het overlijden van McCaffrey. In een bericht plaatst hij dat het een eer was om de rollen van Max Payne en Casey met hem te delen.

Vorig jaar maakte Remedy Entertainment en Rockstar Games samen bekend dat zij werken aan de remakes van Max Payne 1 en 2. Remedy Entertainment liet vrij recent nog weten dat beide remakes klaar zijn voor productie. Of de stem van McCaffrey nog terugkeert in de remakes, is vooralsnog niet duidelijk.

Bron: TMZ

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Max Payne

Ontwikkelaar:

Remedy

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

27 juli 2001

-

Pc, PlayStation 2

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord