Konami producer droomt van hereniging met Kojima

Geplaatst: 29 juni 2024 15:45
-

Konami en Hideo Kojima, al meer dan een decennium botert het niet bepaald tussen de de uitgever en diens voormalige wonderkind. Wat nu precies aan de break-up van de eeuw ten grondslag heeft gelegen, zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar de liefde is behoorlijk tot het vriespunt bekoeld. Toch lijkt binnen Konami nog hier een daar een hoopvol waakvlammetje te branden.

Konami's Metal Gear producer Noriaki Okamura hoopt namelijk nog ooit met Kojima-san en het 'oude' Metal Gear team samen te mogen werken, iets wat de beste man zich gedurende een Metal Gear - Production Hotline livestream liet ontvallen. Uiteraard kan hij niet namens volledig Konami spreken, maar voor Okamura zou het een 'dream come true' zijn wanneer die dag aanbreekt.

“But just speaking for myself, personally, I’d like nothing better than to work with Mr. Kojima and the rest of the team again. If that could happen, it would be the dream."

Of die dag überhaupt aanbreekt, dat blijft een hele grote vraag. Kojima is inmiddels druk bezig met zijn eigen projecten OD, Physint en het totaal herschreven Death Stranding 2: On The Beach. Daarnaast zal het natuurlijk het een en ander moeten worden uitgesproken en is het nog maar de vraag of Kojima nog zin heeft in een nieuw Metal Gear avontuur, al is het aannemelijk dat Hideo nog steeds liefde koestert voor zijn creatie.

De tijd zal het leren, gezien we niet a la Psycho Mantis in de toekomst kunnen kijken. Maar goed, "a strong man doesn’t need to read the future. He makes his own". Toch?

Bron: Youtube
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord