Minecraft ontvangt PlayStation 5-versie

Geplaatst: 21 juni 2024 12:30
-

Er is een PlayStation 5-versie van Minecraft in de maak. Spelers kunnen nu aan de slag met de previewversie, mits ze een PS5 in huis hebben.

Het heeft even mogen duren, maar dan hebben we PlayStation-fans ook wat. De PS5-versie van Minecraft is officieel in ontwikkeling en spelers kunnen nu in de bèta stappen. Dit is de eerste preview van de native versie van Minecraft op de PlayStation 5. Een native versie is geoptimaliseerd voor de prestaties en mogelijkheden van het specifieke platform. Oftewel Minecraft gaat beter draaien op de PS5. Eerst was het zo dat spelers alleen de PS4-versie konden spelen, maar daar komt nu verandering in. De previewversie bevat multiplayer, maar wel alleen met andere PlayStation-spelers. Het Realms-abonnement is ook beschikbaar.

Minecraft13

Minecraft is nu beschikbaar voor alle moderne platformen.

Bron: Mojang Studios
Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Minecraft

Ontwikkelaar:

Mojang AB

Uitgever:

Microsoft Game Studios

Release:

9 mei 2012

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord