Nieuwe details Pokémon X en Y vrijgegeven

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Er zijn nieuwe details van Pokémon X en Y vrijgegeven. De informatie werd gepubliceerd in de nieuwste uitgave van het Japanse magazine CoroCoro Comic. De publicatie vertelde ons meer over de twee legendarische Pokémon, en onthulde een aantal nieuwe.

Het magazine publiceert dat Xerneas, de legendarische Pokémon op de cover van Pokémon X, het nieuwe Fairy-type zal zijn. De Pokémon krijgt dan ook een ability genaamd Fairy Aura, die de Fairy-type aanvallen extra kracht zal geven. Ook heeft de Pokémon een speciale aanval genaamd Geo Control.

Yveltal, de legendarische Pokémon op de cover van Pokémon Y, is een Dark / Flying-type en krijgt de Dark Aura ability. Hiervan krijgen alle Dark-type aanvallen extra kracht. De Pokémon krijgt daarnaast een speciale aanval genaamd Death Wing.

Ook zijn er een aantal nieuwe Pokémon onthuld. Goronda is de evolutie van de eerder onthulde panda Pokémon Pancham. Het is een Fighting / Dark-type met de ability Iron Fist en de Hammer Arm aanval. Zijn evolutie-techniek zal nieuw zijn in het spel, maar deze is nog niet onthuld.

Maika en diens evolutie Karamanero zijn inktvis-Pokémon. Maika krijgt een aanval genaamd Turn Over, deze zal alle veranderingen aan de stats van de Pokémon terugdraaien. Karamanero zal Hypnosis kunnen gebruiken. Beide Pokémon zijn Dark / Psychic-type Pokémon.

Ook zijn Shushup en Peroppafu onthuld. Peroppafu is een Fairy-type Pokémon die veel weg heeft van een suikerspin. Deze is alleen te vinden in Pokémon X. Shushup is een roze Fairy-type Pokémon die alleen te vinden is in Pokemon Y.

Daarnaast zijn er twee gym leaders onthuld. Zakuro is goed in sporten en Shitoron heeft robot armen. Verder is er nog niks bekend over deze personages.

Pokémon X en Y zijn vanaf 12 oktober te verkrijgen, exclusief voor de Nintendo 3DS.

Lees meer