Nintendo neemt Shiver Entertainment over van Embracer

Geplaatst: 21 mei 2024 20:36
Aangepast: 21 mei 2024 20:36
-

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, want ook Nintendo neemt een ontwikkelstudio over. Het gaat om Shiver Entertainment, die Nintendo overneemt van Embracer Group.

Een lange tijd was het Embracer Group die links en rechts studios overnam. Als het gevolg van een grote reorganisatie binnen het bedrijf, wil Embracer nu juist van studio's af. Zo heeft Embracer Gearbox verkocht aan Take-Two en ook Saber Interactive wordt door Embracer van de hand gedaan. Nu neemt het bedrijf afscheid van Shiver Entertainment. In een strategische zet om haar softwareontwikkelingscapaciteiten te versterken, heeft Nintendo namelijk de overname aangekondigd van Shiver Entertainment. Deze gamestudio is gevestigd in Miami en staat bekend om haar werk aan de Nintendo Switch ports van onder andere Hogwarts Legacy en Mortal Kombat 1. Deze overname maakt Shiver tot een volledige dochteronderneming van Nintendo. De integratie van het ervaren team van Shiver moet volgens Nintendo naar verwachting haar middelen voor het porten en ontwikkelen van games, met name voor de Nintendo Switch, verbeteren. Ondanks dat Shiver onderdeel wordt van de Nintendo-familie, blijft het haar activiteiten op meerdere platforms voortzetten.

De tijd moet uitwijzen welke impact de overname voor de betrokken partijen heeft gehad.

Bron: Nintendo
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Avatar Mr.Alex
Mr.Alex

24 mei 2024 om 11:02

Een droom zou zijn als Nintendo Rare weer overneemt.

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord