Ontslagen bij Square Enix, strategie gaat op de schop

-

Het is hommeles binnen de muren van Square Enix. Het bedrijf gaat werknemers ontslaan, de strategie wordt omgegooid en diverse games zijn niet genoeg verkocht.

Om te beginnen wordt er gesneden in het personeelsbestand van Square Enix. In de Verenigde State en Europa gaan er ontslagen vallen. Bij de uitgeverijkant, IT-afdeling en Square Enix's Collective Indie Games Label gaan er slachtoffers gemaakt worden. Er is nog niet bekendgemaakt hoeveel banen er verloren gaan. De reden - zoals tegenwoordig vaker geclaimd wordt - is de reorganisatie van Square Enix. Echter, wat vast ook niet helpt, is het feit dat de recente games van de uitgever financieel tegenvallen. Volgens Square Enix topman Takashi Kiryu zijn de recente games - zoals Final Fantasy VII Rebirth, Final Fantasy XVI en Foamstars - niet genoeg verkocht. Hierdoor verwacht Square Enix dit fiscale jaar 255 miljoen dollar binnen te harken in plaats van de verwachte 364 miljoen dollar.

Ja, afgaande van deze verwachtingen, schiet Square Enix echt flink tekort op het moment. De oplossing? Een volledige strategiewisseling. Kiryu geeft aan dat Square Enix zich gaat focussen op multiplatform releases van hun triple A games. Ze benoemen de Nintendo Switch, PlayStation-consoles, Xbox-consoles en pc's als de platformen waar ze op willen opereren. Dit is een flinke verandering, aangezien Square Enix al lange tijd exclusief games uitbracht op de PlayStation-platformen. Dit tijdperk komt ten einde. Verder wil Square Enix meer op de kwaliteit gaan zitten, in plaats van de kwantiteit. Dit wil ook zeggen dat er intern games zijn geannuleerd die niet meer in lijn waren met de nieuwe strategie.

Final Fantasy Square Enix

Square Enix gaat een nieuwe fase betreden. Wat verwachten jullie ervan? Laat het ons weten!

Bron: Square Enix
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord