Series: Netflix deelt reden versimpeld verhaal The Witcher serie

Het vereenvoudigde verhaal van de Netflix-serie The Witcher wakkert controverse aan bij fans. Netflix deelt nu de reden achter dit versimpelde verhaal.

De uitvoerend producent van The Witcher, Tomek Baginski, heeft het vereenvoudigde verhaal en de afwijkingen van de romans van Andrzej Sapkowski verdedigd in een interview met de Poolse site Wyborcza. Hij legde uit dat de veranderingen nodig waren om tegemoet te komen aan een divers internationaal publiek, met name de Amerikaanse markt. Baginski haalde een eerdere ervaring aan toen het Amerikaanse publiek moeite had om de complexiteit van een historische film die hij promootte te begrijpen. Hij gelooft dat voor een show met een breed kijkerspubliek, nuance en complexiteit moeten worden afgezwakt om een breder publiek aan te spreken, ook al kan dit de die-hard fans teleurstellen. Daarnaast bekritiseerde Baginski het ongeduld van de jongere generatie met langere, meer ingewikkelde inhoud, beïnvloed door hun blootstelling aan platforms als YouTube en TikTok. Hoewel zijn punten enige waarde hebben, weerspiegelen ze de uitdagingen waar streamingdiensten voor staan als ze een balans willen vinden tussen toegankelijkheid en trouw blijven aan het bronmateriaal.

The Witcher seizoen 3 volume 1 en 2 zijn nu te zien op Netflix. Check hier onze review van The Witcher seizoen 2.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?