Sony het milieuvriendelijkst van de drie

Het gaat slechter en slechter met onze planeet, tenminste, als we Greenpeace en dergelijke organisaties moeten geloven. Dit is vooral te wijten aan de mens, die maar blijft produceren. Daarom bekijkt Greenpeace iedere drie maanden hoe milieuvriendelijk de achttien grootste bedrijven op onze wereldbol zijn. In de test wordt voornamelijk gekeken naar recycling en de omgang met chemicaliën. Sinds de vorige test wordt er nu ook naar de productie van gameconsole's gekeken.

Sony mag trots zijn. Het bedrijf wist met het Sony Ericsson-merk de eerste plaats in de wacht te slepen en met het Sony-merk (waar de PS3 onder valt) met een score van 7,3/10 de derde plek te bezetten. Nieuwelingen in de lijst Microsoft en Nintendo ging het minder goed af. Het bedrijf van Bill Gates staat op de zestiende plaats met een magere score van 2,7/10. Toch wist Nintendo het nóg minder te doen. De Japanse gigant wist als eerste een score van 0/10 te halen.

Een plusje dus voor Sony en werk aan de winkel voor Microsoft en Nintendo. Laten we hopen dat alledrie de bedrijven deze lijst serieus nemen, en dat de games niet onder een verbetering van de score mogen lijden. Mocht je de lijst nog eens op je gemak willen doorkijken, neem dan hier een kijkje.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?