Steam-gamers bezitten voor bijna 18 miljard aan shame games

Geplaatst: 1 juli 2024 18:00
-

Het overkomt iedere Steam-gebruiker wel eens. Lekker browsend door de lijst aan gamnes die in de uitverkoop zijn, schaf je er een aan waarvan je denkt dat 'ie wel leuk lijkt, maar achteraf speel je de game nooit. Je mag al blij zijn als je de titel ooit installeert. Dit soort games wordt wel eens een shame game genoemd en onderzoek heeft uitgewezen dat we wereldwijd voor €17,7 miljard aan ongespeelde games op ons conto hebben staan.

Om dat even in perspectief te plaatsen, 17,7 miljard euro staat gelijk aan Nicaragua's Bruto Binnenlands Product. Terwijl we met z'n allen massaal Lord Gabe's kas spekken tijdens de Steam Summer Sale, hadden we dat ook allemaal bij elkaar kunnen poelen en een land kunnen kopen, waar we dan waarschijnlijk ook niks mee zouden doen.

Steam Store

Afijn, waar komt die info vandaan? Volgens data welke door PCGN en SteamIDFinder is vergaard - waarbij het moet werken met de info uit 73 miljoen publiekelijk toegankelijke Steam accounts - bezitten deze accounthouders gezamelijk voor 1,9 miljard dollar aan onaangeraakte games. Gezien slechts tien procent van de accounts op public staat, vermenigvuldigt men voor het gemak dat bedrag met tien: 19 miljard dollar. Gooi daar de huidige wisselkoers tegenaan en je komt dus uit op 17,7 miljard euro.

Mocht je willen weten wat de waarde van jouw Pile of Shame is? Dan kun je dat gezellig even checken op steamidfinder.com/#pileofshame

Bron: PCGN
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord