Stig Asmussen richt eigen AAA-studio op: Giant Skull

Geplaatst:
Aangepast: 23 april 2024 10:05

Stig Asmussen - kopstuk achter games als Star Wars Jedi: Fallen Order en Survivor, alsook God of War 3 - heeft een eigen studio opgericht. Onder de naam Giant Skull gaat de oud-Respawner vooral doen wat hij bij Respawn ook altijd met plezier heeft gedaan: narratieve games in elkaar zetten.

Gelukkig hoeft Stig dat niet alleen te doen. De kersverse studio bestaat inmiddels al uit zo'n dertig personen, waarvan een groot gedeelte al wat ervaring heeft opgedaan met games als Star Wars Jedi en Fortnite. Saillant detail: Stig vind het vooral belangrijk dat ontwikkelaars zich op hun gemak voelen en geeft daarmee aan dat het hem weinig uitmaakt of mensen vanuit thuis willen werken of vanuit het kantoor in Los Angeles. Het is bijna alsof hij hiermee een statement wil maken richting Rockstar, die mensen juist weer masaal naar kantoor wil laten terugkeren.

De vraag op ieders lippen is natuurlijk waarom Asmussen heeft besloten om Giant Skull op te richten. Want wat was het probleem bij Respawn? Het antwoord: eigenlijk niks. Hij had het er eigenlijk best wel naar zijn zin, aldus Stig tegenover IGN. Maar ja, als je dan toch de kans krijgt.

Star Wars Jedi Survivor

Honestly it’s not something that I was looking for. I was very happy at Respawn. Love the team, love the studio, EA was great. It was more just, I was approached with a really interesting opportunity. It started to be like a little kernel in my brain: 'Wow, what would it be like to start my own studio?'...It was something that was incredibly enticing.

Of Giant Skull onafhankelijk blijft of een partnerschap aangaat, dat is nog onzeker. Vooralsnog lijkt de studio de nodige financiën te hebben om door te kunnen, maar Asmussen sluit niks uit.

Nou, Stig. We zijn benieuwd waar je mee op de proppen gaat komen. Als het net zo dik is als Star Wars Jedi: Survivor (review), dan zit het wel snor.

Bron: IGN
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord