Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Blood Bowl

 • Ontwikkelaar Cyanide Studio
 • Eerste releasedatum 26 juni 2009
 • Platformen Pc , PlayStation Portable , Xbox 360
 • Genre Actie , Sport , Strategie
 • Gameliner score

Review: Blood Bowl - Pc

Het is zonnig, perfect weer voor een spannende Blood Bowl wedstrijd! De teams komen het veld op gestormd. Orken tegen dwergen, dat staat garant voor een flinke matpartij! De aanvoerders voegen zich bij de scheidsrechter om te kijken wie aftrapt. De dwergen winnen de worp en ontvangen de bal.
Het dwergen team ramt als gekken op de orken in, waarbij een van de orken verdacht stil blijft liggen na een oplawaai van een dwerg.
De commentatoren hebben hier ook wat over te zeggen: "Die had hem goed te pakken! Maar goed dat zijn neus in de weg zat, anders had hij die klap vol op zijn gezicht gekregen!"

Hè? Wat?

Blood Bowl is van oorsprong een bordspel van het bekende Games Workshop met de Warhammer Fantasy setting als achtergrond (o.a. Bekend van Mark of Chaos). Blood Bowl kun je het beste zien als een mix tussen American Football en totale oorlog, waarbij bijna alles is toegestaan. Gewonden, doden en de bal vliegen om je oren, maar het uiteindelijke doel is uiteindelijk meer touchdowns maken dan je tegenstander !

And here is the kick-off!

Het doel van de game is meer punten scoren dan je tegenstander, en daarbij mag je over lijken gaan.

Neem deze zin heel letterlijk want hoe meer chaos en vernietiging er op het veld is, des te leuker het wordt voor je. Je kunt voor verschillende spelvormen kiezen: een enkele wedstrijd, een toernooi of een complete liga. Hiervoor kan je zelf een team samenstellen van het ras van je keuze. Bijna alle rassen uit de Warhammer setting zijn te kiezen, elk met hun eigen sterktes en zwaktes. Daarnaast hebben de leden van elk team hun eigen functie op het veld, waarbij per ras er ook weer variaties zijn. Het originele spel is turn-based, maar in deze incarnatie zit er ook de mogelijkheid om real time te spelen, waardoor de slachting compleet word. Naar mate je vaker met je team speelt krijgen je spelers Star Player Points waarmee je op den duur extra vaardigheden kunt kopen om je vijand nog sneller 'n te maken met de grasmat.

De enige nadelen zijn dat de regels waarop de game gebaseerd is redelijk pittig is, en nog steeds veel acties afhangen van onzichtbare dobbelsteenworpen. Dit kan soms tot frustrerende situaties leiden als je pech hebt. Echter is de gameplay erg verslavend, en zit je voor je het door hebt uren aan een stuk te spelen. Ah, nog 'n potje...

Watch the match on Cabalvision!

Grafisch is Blood Bowl goed te pruimen. Rondsproeiend bloed, juichende fans en mooie arena's zorgen voor een goed samenhangend geheel. Dit word afgetopt met uitstekende muziek, welke de sfeer ten goede komt. De kroon gaat echter naar de commentatoren, een ork en een goblin, die een bijna constante stroom grappige, gevatte, onzinnige en soms absurdistische toevoegingen geven op datgene wat op het veld gebeurd. Hier is veel aandacht aan besteed, en soms kon ik mezelf niet inhouden om niet in een slappe lach te schieten!

Multislayer

Door de turn-based mode kun je Blood Bowl "hot seat" spelen tegen je maten. Daarnaast is er volledige LAN functionaliteit en is de game ook uitgebreid op internet te spelen. Hier zijn vele online competities te vinden waar je je vaardigheden en die van je team kunt testen. De community is best groot voor zo'n relatief kleine game, waardoor het een leuke extra uitdaging wordt.

Waar is mijn favoriete ras?

Zit jouw favoriete team nog niet in de game? Ga dan niet teleurgesteld zachtjes in een hoekje zitten wenen.
De ontwikkelaar van de game, het Franse Cyanide Studio, heeft veel plannen om meer functies en teams beschikbaar te maken in de vorm van extra downloadbare content. De Dark Elves waren de eerste toevoeging, en er staan nog vele verrassingen in de planning!

Het eindoordeel van Joost van Dyck

Met Blood Bowl heeft Cyanide een dijk van een game neergezet die garant staat voor vele uren gameplezier. De sfeer die in de game is gestopt zuigt je op, en de ingebouwde meligheid zorgt voor een ontspannen sfeer. De regels zijn wat moeilijk maar snel te doorgronden, waarna het spel in een ware slachtpartij ontaard. De geluksfactor in de game is te beïnvloeden door je tactieken erop aan te passen. De vernieuwde Pc versie geeft goede waarde voor je geld, daar er een 80 pagina tellende geïllustreerde strategie gids bij zit. Hier met die bal!

 • Pluspunten
 • GAMEPLAY
 • Commentaar is briljant
 • Tactiek
 • Online competities
 • Minpunten
 • Regels moeilijk in het begin
 • Geluksfactor
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?