Call of Duty: Black Ops 3 - Awakening

 • Ontwikkelaar Treyarch
 • Eerste releasedatum 2 februari 2016
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
 • Genre First-Person Shooter
 • Gameliner score

Review: Call of Duty: Black Ops 3 - Awakening - PlayStation 4

There has been an Awakening. Have you felt it? Deze tekst geldt niet alleen voor de nieuwste Star Wars-film The Force Awakens, maar ook voor Call of Duty: Black Ops 3. Activision en Treyarch hebben namelijk het eerste DLC-pack uitgebracht en deze heet: Awakening. De content bestaat net als voorgaande DLC's uit vier multiplayermaps en een nieuwe zombiemap.

Splash

De eerste nieuwe map die ik speelde heet Splash en deze speelt zich af in een groot waterpretpark. Deze map is enorm kleurrijk en zit boordevol detail. Verwacht piratenschepen, waterglijbanen, palmbomen en zand. Splash is ondanks de vele zijpaden en objecten vrij open en dus vooral geschikt voor medium en lange afstandswapens, toch zijn er ook genoeg grotten en hutjes voor gevechten van dichtbij. Splash is van alle nieuwe maps mijn favoriet door het kleurenpallet en de mogelijkheid om andere spelers te verrassen door de waterglijbanen te gebruiken.

onbekend

Skyjacked

Skyjacked is een remake van de zeer populaire map Hijacked uit Call of Duty: Black Ops 2. Waar deze zich afspeelde aan boord van een jacht vindt de actie van Skyjacked plaats op een luchtschip. De map zit goed in elkaar en is een ideale map voor shotguns en sub-machineguns. Uiteraard zijn er wel wat aanpassingen gedaan ten opzichte van het origineel. Zo zijn er een aantal hoger gelegen plekken aan toegevoegd en zijn er wat aanpassingen aan de map gedaan zodat deze goed werkt met het boost-jumpen en wall-running. Al met al is Skyjacked een prima remake waar fans en nieuwkomers zich goed mee zullen vermaken.

onbekend

Gauntlet

De map Gauntlet speelt zich af op een trainingscentrum en is opgedeeld in drie unieke omgevingen, die via corridors met elkaar worden verbonden. Het midden van de map is een sneeuwomgeving met bergen en hier is het vooral verstandig om medium en lange afstandswapens te gebruiken. In het Noorden van de map ligt een jungle-omgeving terwijl in het Zuiden een stadsomgeving met gebouwen en steegjes te vinden is. Beide omgevingen zijn gericht op close combat. Gauntlet ziet er net als Splash fraai uit, mede dankzij de drie unieke omgevingen. Toch zit er ook een minpunt aan deze variatie, want Gauntlet voelt hierdoor niet echt aan als 'n geheel.

onbekend

Rise

Rise speelt zich af in en om een faciliteit in Zurich en is in mijn ogen de minste van de vier maps. De faciliteit wordt verbouwd waardoor er veel vrachtwagens, containers en betonnen buizen staan. Naast de combat buiten is het ook mogelijk om het gebouw in te gaan voor wat close combat. Waar Splash en Gauntlet barsten van de kleur en originaliteit en Skyjacked een toffe map in een nieuw jasje is, oogt Rise wat simpel en mat. De map is ook vrij groot waardoor de balans in sommige modi niet optimaal is. Al met al is Rise geen slechte map, maar biedt het ook niets nieuws ten opzichte van andere CoD-maps.

onbekend

Der Eisendrache

Naast de vier nieuwe multiplayermaps bevat Awakening ook een nieuw Zombie-hoofdstuk. Der Eisendrache grijpt terug naar Call of Duty: World at War en daarmee dus ook naar de Tweede Wereldoorlog. In deze map kruipen spelers in de huid van alternatieve versies van de originele helden: Dempsey, Von Richtofen, Nicolai en Takeo. Deze moeten in een Oostenrijks kasteel opdrachten voltooien en afrekenen met zombies, helhonden en ander demonisch gespuis.

Het kasteel uit Der Eisendrache voelt als locatie beter aan dan Shadow of Evil (SoE) en doet wel een beetje denken aan de klassieke map Der Riese. Om snel door de map te reizen is er een gondola en vier Wunderspheres, die dienst doen als teleporteermachines. Der Eisendrache zit verder vol met Easter Eggs en achtergrond informatie, waar fans van de zombie-modus van zullen smullen. Qua wapens is er niet heel veel veranderd en het had leuk geweest als er wat wapens uit de Tweede Wereldoorlog beschikbaar waren. Elk personage kan wel een boog met explosieve pijlen bemachtigen. Deze is niet alleen zeer krachtig, maar geeft ook de mogelijkheid om een aantal side-quest te voltooien.

onbekend

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

Awakening is een prima eerste DLC-pack voor Call of Duty: Black Ops 3. Splash is een geweldige map die naast een goed design zeer kleurrijk is, terwijl Skyjacked een prima remake van Hijacked is. Ook Gauntlet is met zijn drie verschillende omgevingen een fraaie map, alhoewel dit meteen ook de achilleshiel van de map is. Rise valt helaas een beetje tegen, wat mede komt door de grote. Ten slotte zullen zombie-fans smullen van de nieuwe map Der Eisendrache. Dit gehele pakket maakt Awakening een absolute aanrader voor spelers die nog volop in Call of Duty: Black Ops 3 zitten.

 • Pluspunten
 • Splash lekker kleurrijk
 • Skyjacked zit goed in elkaar
 • Omgevingen van Gauntlet
 • Der Eisendrache beter dan SoE
 • Minpunten
 • Omgevingen van Gauntlet
 • Rise vrij matig
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?