Call of Duty: Ghosts - Onslaught

 • Ontwikkelaar Infinity Ward
 • Eerste releasedatum 28 januari 2014
 • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii U , PlayStation 4 , Xbox One
 • Genre First-Person Shooter
 • Gameliner score

Review: Call of Duty: Ghosts - Onslaught - Xbox 360

Iedere Call of Duty-game wordt gedurende het jaar na de release uitgebreid met een viertal packs met downloadable content. Mocht je de Season Pass van Call of Duty: Ghosts al hebben aangeschaft, dan zul je deze packs gratis ontvangen. Voor de rest van de spelers is het echter ook mogelijk ieder pack afzonderlijk aan te schaffen. Het eerste pakket downloadable content krijgt de naam Onslaught mee en bevat een viertal multiplayermaps, een enkele Extinction modus map en een tweetal nieuwe wapens.

Bayview

Mijn favoriete map van de vier nieuwkomers is ongetwijfeld het middelgrote Bayview. Deze map biedt een aantal verschillende interessante elementen. Zo bevindt de map zich op een pier aan het water, wat het decor hult in een vrolijk en licht kleurenpallet. De twee memorabele punten van Bayview zijn echter een rijdende karretje, dat zich van de een naar de andere kant van de pier begeeft en waar spelers in plaats kunnen nemen, en het aquarium. Verder bevinden zich nog een flink aantal gebouwen met enige hoogteverschillen in de map, waardoor je iedere speelsessie wel weer een nieuwe doorgang ontdekt.

onbekend

Fog

Naast Bayview is ook Fog een leuke toevoeging aan de catalogus van maps van Ghosts. Dit betreft een middelgrote map met een zeer duistere feel. De grote gimmick van Fog, is dat het mogelijk is om te veranderen in Michael Myers, het horroricoon, na het ontvangen van de desbetreffende care package. Wanneer je dit overkomt, wordt het mogelijk om als een bezetene rond te rennen met een uiterst dodelijke bijl en aanzienlijk meer damage te incasseren. Dit zal een aantal interessante momenten creëren en maakt de map nog onvoorspelbaarder. Verder bestaat Fog vooral uit veel doorgangen, moerassen en een aantal verlaten houten gebouwen.

onbekend

Ignition

Ignition is eigenlijk geen nieuwe map, maar een remake van Scrapyard uit Modern Warfare 2. Scrapyard was destijds een leuke, maar geen enerverend map en dat gevoel bevestigt Ignition nogmaals. Hier en daar zijn een paar leuke aanpassingen gedaan en af en toe zal een dynamische gebeurtenis de map zeer licht veranderen, maar toch wordt Ignition nooit meer dan een kopie van Scrapyard. Wellicht dat er meer fans van de map bestaan dan ik me kan inbeelden, maar dat zal vanzelf blijken. Persoonlijk heb ik liever een nieuwe map, dan een gerecyclede.

onbekend

Containment

De minste van de vier is in mijn ogen Containment. Dit betreft een kleine map, die je na een nachtje slapen eigenlijk alweer bent vergeten. De map bestaat grotendeels uit wat standaard gebouwen en een brug die twee delen van het level met elkaar verbindt, maar geen enkel element weet echt te overtuigen. Bovendien garandeert de compactheid van dit level nog eens een extra hoeveelheid chaos, iets waar Ghosts naar mijn mening al genoeg van bezat. De map is niet slecht, maar zal ook zeker geen favoriet worden.

onbekend

Nightfall Episode 1

Naast de vier maps is er ook nog een nieuwe map voor de Extinction modus waar Onslaught mee pronkt. Dit betreft de eerste episode van een verhaaltje dat zal continueren in de volgende packs. De map speelt zich deze keer af in een sneeuwgebied, waar een militaire basis is gesitueerd. De toevoeging van een overkoepelend verhaal is leuk, maar speelt in de praktijk een te kleine rol. Bovendien doe je, op de paar nieuwe vijanden, het nieuwe wapen en een uitdagende eindbaas na, precies hetzelfde kunstje als in de originele Extinction map. Het mag dan het boegbeeld van Onslaught zijn, ook Nightfall Episode 1 weet mij niet naar de Extinction modus te trekken.

onbekend

Gebundeld

Tot slot is er nog een tweetal wapens toegevoegd. Eigenlijk betreft dit een enkel wapen, dat als Assault Rifle of als Sniper Rifle te gebruiken is. Nieuwe wapens weten mij sowieso nooit te imponeren en ook de Maverick en Maverick-A2 wisten dit gevoel niet te doorbreken. Misschien leuk als afwisseling, maar overstappen lijkt niet nodig, daar de wapens geen echte meerwaarde hebben. Over meerwaarde gesproken, voor verzamelaars zijn er ook nog een viertal Extinction Eggs te verzamelen in de vier multiplayermaps voor bonus XP, maar of dat de spelervaring nu zoveel verbetert, dat betwijfel ik.

Het eindoordeel van Ruud Oomens

Onslaught lijkt zich in eerste instantie vooral te focussen op de eerste Nighfall Episode. Helaas was ik en ben ik nog steeds geen liefhebber van de Extinction modus, waardoor ik slechts meerwaarde zie in een tweetal leuke nieuwe maps voor de multiplayer. Bayview is een instant classic en Fog doet, mede door Michael Myers, ook een poging om tussen de favorieten terecht te komen. Ignition is helaas slechts een aardige remake en Containment is gewoonweg niet memorabel. De nieuwe wapens zijn een klein extraatje voor de trouwe Season Pass-eigenaren, maar iedere andere speler kan ik Onslaught eigenlijk alleen aanraden als je helemaal weg bent van de Extinction modus.

 • Pluspunten
 • Bayview instant classic
 • Fog is zeer aardig
 • Nightfall voor Extinction-fans
 • Minpunten
 • Ignition slechts remake
 • Containment niet memorabel
 • Nightfall voor anderen
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?