Review: Craft of Gods Pc

Geplaatst:

De vuurbal ontploft in het gezicht van de draak die het op jou voorzien had als snack. Snel gooi je met een spreuk nog een flinke steen op zijn donder om het af te maken met een serie felle slagen van je zwaard. Zo, die overmaatse hagedis vertelt het niet meer na. Je steekt je zwaard weer in de schede om verder te trekken door de uitgestrekte bossen, op zoek naar je volgende tegenstander in deze strijd tussen goed en kwaad.

Craft of Gods

In de MMORPG Craft of Gods, ga je de strijd aan om de wereld te beschermen tegen een van de twee grote goden in de wereld. De wereld is opgedeeld in twee zijden: Avi, de wereld van het licht waar de goden Svagor en Semarl huizen en Navi, de duistere wereld waar de Black Snake zijn onderkomen heeft. Deze door goden gemaakte wereld kent vele gevechten tussen de goden, maar gaat dit de grootste en laatste oorlog zijn? Dit klinkt allemaal als een sprookje, maar het is gebaseerd op Slavische mythologie, waarbij ontwikkelaar Kalicanthus Entertainment een uitgestrekte wereld heeft geschapen. De uitgestrekte bossen zijn weelderig voorzien van sfeer, waarbij de omgeving naar mate je verder voortgaat in het spel steeds grimmiger wordt.

Characters of Gods

De game heeft een uniek syeteem voor het maken van je held. Waar je normaal je ras en klasse kunt kiezen is deze beperkt tot de keuze van ras. Per zijde kun je kiezen uit 3 rassen met elk hun eigen voor en nadelen. Betreft je klasse: Deze game kent geen klassesysteem! Je kunt zelf, naar mate je levelt, je eigen gaven en kunsten uitkiezen, waardoor je een unieke held opbouwt. Dus of je nou vuurmagie combineert met zware pantsers en handwapens of dat je water- en levensmagie met bogen gebruikt, het is allemaal mogelijk. Dit unieke aspect draagt bij aan het gevoel dat je nu echt vrij bent om je figuur te maken zoals jij dat wilt.

Gameplay of Gods

Grafisch is Craft of Gods een puzzel voor mij. Aan de ene kant zijn de omgevingen erg mooi en goed gevuld, met een lange zichtsafstand, waardoor je niet het gevoel hebt dat je iets mist. Ook de animaties van spreuken zijn aardig. Maar ergens komt het een beetje verouderd over, mede door de grafische stijl en houterige bewegingen van de characters en beesten. De omgevingen zijn naar mijn smaak erg blij, wat gecombineerd met de gemakkelijke quests de doelgroep van de game redelijk duidelijk maakt: 12 jaar en ouder.
De aard van de quests is simpel. Zo moet je bij voorbeeld een aantal konijntjes doden om de pootjes naar een handelaar te brengen of moet je je een weg banen door een horde egels. De gevechten worden naarmate je verder komt moeilijker en technischer van aard, maar deze leercurve is erg vlak en voor iedereen toegankelijk.

Betaald of Free-to-Play

Je kunt met Craft of Gods zelf kiezen hoe je de game wilt spelen. Zo kun je op de betaalde server spelen met een maandelijks abonnement of op de free-to-play server, waarbij je bij de game voor 50 euro aan KUN krijgt. Met dit speciale in-game geld kun je in-game extraatjes kopen als speciale armor en wapens, welke je normaliter in de betaalde versie gewoon met goud kunt kopen.

Het eindoordeel van Joost van Dyck

Craft of Gods is een aardige MMO met een origineel verhaal. Het klasseloze systeem geeft een ongekende vrijheid om je eigen weg in te slaan met de gaven van je held. Ook de rijke omgevingen, hoewel deze een beetje te blij zijn voor ondergetekende, zorgen voor mooie landschappen om doorheen te zwerven. De lage moeilijkheidscurve maken Craft of Gods tot een titel die vooral de jongere gamers snel op weg helpt in deze wereld van Slavische mythologie. Echter het gevoel van veroudering in de graphics en de eenvoud van de game drukken de lol een beetje, daar het uitdaging mist. De keuze van free to play tegenover betaald is een interessante, waardoor deze budgettitel toch weer aantrekkelijk wordt.

    Voldoende
  • Klasseloos systeem
  • Origineel verhaal
  • Betaald of Free-to-Play
  • Komt verouderd over
  • Niet erg uitdagend
  • Houterige bewegingen
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Craft of Gods

Series

-

Uitgever

Iceberg Interactive

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

1 oktober 2010

Ontwikkelaar

Kalicanthus Entertainment

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord