De Sims 3: Wereldavonturen

 • Ontwikkelaar Maxis
 • Eerste releasedatum 20 november 2009
 • Platformen Pc
 • Gameliner score

Review: De Sims 3: Wereldavonturen - Pc

We willen allemaal wel eens op wereldreis gaan. Jammer genoeg hebben we soms het geld of de tijd er niet voor. Tot voor kort was er voor iedere game wel een simulator voor iets wat je niet had, maar wel graag wilde hebben; een sociaal leven (De Sims 3), je eigen hond (Nintendogs) of je eigen sadomasochistische dierentuin in Zoo Tycoon. Er was alleen nog steeds geen wereldreizensimulator. Die dagen zijn nu voorbij met De Sims 3: Wereldavonturen.

Op naar de melkkoe


Volgens mij begrijpt Electronic Arts niet helemaal hoe belangrijk fans voor een franchise zijn en vooral voor een franchise als De Sims. Mensen blijven maar uitbreidingen kopen en als je dat voor elkaar krijgt als ontwikkelaar, doe je iets heel goed, maar als ik dan zie dat de meest loyale trouwe fans gewoon een spuug in het gezicht krijgen van hun favoriete franchise, moet ik even opstaan. Zodra je de kledingkast opent bij De Sims 3 en de Sims 3: Wereldavonturen zul je zien dat hij betrekkelijk leeg staat. Dat komt omdat het de bedoeling is dat je kleding koopt voor je Sim voor echt geld. Zoiets kun je in mijn ogen niet maken. Het is alsof je een Battlefield koopt zonder wapens, een Burnout zonder bolides....

Avontuurlijk


Gelukkig ben ik een eerlijk man en trap ik geen game de grond in vanwege 'n ding wat mij niet aanstaat. De Sims 3: Wereldavonturen is echt een hele unieke uitbreiding. Je kunt namelijk letterlijk op wereldreis gaan. Die wereldreis houdt niet in dat je, net als thuis, gewoon in een huisje zit en je dagelijkse behoeften doet, maar dan met een andere omgeving. Nee, je bent een heel avontuur in De Sims 3: Wereldavonturen. Je kunt naar drie landen reizen; China, Frankrijk en Egypte. Ieder land heeft zijn eigen stad en quest, je leest het goed, quests. Je doet verschillende leuke opdrachten en dat haalt je uit die ouderwetse Sims-sleur.

Schatten en rijkdom


Begrijp me niet verkeerd, je Sim is opeens niet immuun geworden voor zijn blaas of zijn maag. Die verantwoordelijkheden heb je nog wel. Zodra je bent aangekomen op je bestemming kun je lekker doen waar je zelf zin in hebt; daar is het tenslotte vakantie voor, maar je kunt ook de bovengenoemde quests gaan uitvoeren. In de meeste gevallen leiden die quests je naar tombes waar je puzzels uit moet voeren. Deze puzzels worden nooit zo moeilijk en houden het tempo erin. Je zult schatten, rijkdom en vrouwen vinden op je wegen. Het is zelfs zo leuk daar, ik wil niet meer terug!

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Vakantie houdt in dat je langer dan 2 dagen weg bent voor je plezier en de Sims 3: Wereldavonturen geeft je precies dat vakantiegevoel. Je zit niet meer in die oneindige sleur van opstaan-werk-eten-ontspanning-slapen. Je doet echt wat. De quests die je in de vreemde bestemmingen doet zijn leuk en uitdagend. De Sims 3: Wereldavonturen is een geslaagde expansion (uitbreiding). Ik kan het alleen niet hebben dat dit waarschijnlijk de eerste expansion is van een stuk of 13 expansions. Daarbij komt ook dat je moet betalen, met echt geld, voor extra kleding. Zulke dingen kun je in mijn ogen niet maken naar je fans.

 • Pluspunten
 • Leuke bestemmingen
 • Eindelijk eens iets anders met De Sims
 • Quests
 • Minpunten
 • Er zullen waarschijnlijk meer uitbreidingen volgen
 • Extra kleding kopen voor echt geld
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?