Dead Island

 • Ontwikkelaar Techland
 • Eerste releasedatum 9 september 2011
 • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3
 • Genre Actie
 • Gameliner score

Review: Dead Island - Xbox 360

Zombies, wat hou ik daar toch van. Noem een game of film waar zombies in zitten en ik heb het gegarandeerd gespeeld. En nu mag ik dan eindelijk aan de slag met Dead Island, de natte droom van elke zombiefan. Iedereen had natuurlijk de legendarische trailer van de game al gezien en nu is het daadwerkelijk tijd om zelf met de game aan de slag te gaan.

onbekend

Chaos en crisis in de zaal

Als je het spel opstart, krijg je een filmpje te zien door de ogen van een dronken kerel die het volgens mij niet echt naar zijn zin heeft, want hij duwt iedereen weg die hij tegenkomt. De muziek staat hard en iedereen is aan het dansen. We zijn kennelijk op een groot feest. Op een gegeven moment drinkt onze vriend zoveel, dat hij omvalt. Gelukkig komt er een aardige bewaker naar je toe die vraagt wat het nummer van je kamer is, zodat hij je er veilig naartoe kan brengen. Op dat moment springt er een vrouw met een bebloed gezicht achter op de bewaker en raakt onze vriend buiten westen.

Verschillende personages

Na het filmpje krijg je een keuzemenu tussen vier verschillende personages: én die heel goed voorwerpen kan gooien, én die een echte schietexpert is, én die goed met kleine scherpe messen overweg kan en én die met grote lompe wapens overweg kan. Als je een personage selecteert vertellen ze allemaal wat over zichzelf en waarom ze op het eiland zijn. Mijn keuze viel op het laatste personage met de grote lompe wapens.

onbekend

Diep in de penarie

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, wordt je wakker in een kamer. Je kijkt wat rond en ziet dat er een fles whisky op de grond is gevallen, die waarschijnlijk nog van gisteravond was. Als je de gang op loopt is het akelig stil voor het tijdstip van de dag. Je ziet aan het einde van de gang een deur openstaan waar licht doorheen komt. Als je door de deur bent gelopen vallen er plots twee lijken van het balkon boven je naar beneden. Je personage (en ik ook trouwens) schrikt zich het apelazarus. Gelukkig is er een lift dichtbij en je besluit om in de liftschacht te klimmen. Je hoort wat gekraak en dan begeven plotseling de remmen van de lift het. De lift raast met een snelheid naar beneden en ploft met een knal op de grond. Als je weer wakker wordt, hoor je een stem die je adviseert zo snel mogelijk weg te rennen voor de zombies die naar jou aan het rennen zijn. Je valt dus letterlijk meteen in de problemen.

Net zo mooi als op de postkaartjes

Als je eenmaal de kans krijgt om rustig het eiland te bekijken ziet het er schitterend uit. Vooral als je boven op een heuvel of berg staat is het uitzicht net zo mooi zoals je dat altijd ziet op de postkaartjes die je in de brievenbus krijgt. Als je je dan omdraait, zie je dat bijna alles in de brand staat, kapotte auto's tegen lantaarnpalen en natuurlijk zombies rondlopen. Als je deze zombies met een scherp voorwerp raakt spat ook het bloed eraf. Ook is het geen probleem om de zombies te onthoofden of een ledemaat eraf te hakken.

onbekend

Mini-eindbazen zijn leuk

Bij sommige opdrachten die je krijgt moet je soms én, maar soms ook meerdere bazen verslaan. Dit zijn in feite gewoon wat grotere en sterkere zombies. Je kan deze mini-eindbazen op verschillende manieren verslaan. Zo is het afhakken van een ledemaat al een goed idee, want als je geraakt wordt door een mini-baas vlieg je een eind achteruit en duurt het even voordat je weer opstaat. Dit maakt het echter leuk en moet je weer een keer nadenken na al dat hersenloze gehak op de normale zombies.

Klein, maar erg vervelend minpuntje

De game is helemaal top op een klein minpuntje na: het lopen is soms erg vervelend. Je hebt het gevoel alsof je twee houten benen onder je hebt en je je knieën niet kunt buigen. Als je dan een aardig stuk moet gaan lopen omdat je auto kapot is gegaan, kan dit soms erg vervelend zijn.

Het eindoordeel van Vincent van der Linden

Dead Island is een vette zombiegame. Het maakt eigenlijk al mijn verwachtingen waar. Er zit diversiteit in de game, wat altijd goed is, het vechten werkt lekker, er zitten mini-eindbazen in en het uitzicht is ook nog eens prachtig. En dat kleine minpuntje kijken we gewoon doorheen. Kortom: wat wil je nog meer? Niks! Ik ga me nu weer opsluiten en verderspelen. Zombies, here I come!

 • Pluspunten
 • Grafisch mooi!
 • Diversiteit in de opdrachten
 • Zombies
 • Minpunten
 • Lopen
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?